Elasto Mania kommer til konsoll

Og PC-versjonen får flere nyheter i en gratis oppdatering.

Den gamle indie-klassikeren Elasto Mania ble som kjent lansert i modernisert utgave på Steam i fjor. Nå har folkene bak Steam-lanseringen annonsert Elasto Mania Remastered, som skal få flere forbedringer, og slippes på Nintendo Switch, Xbox One og PlayStation 4 i år. I tillegg blir oppdateringene gratis for de som eier Steam-versjonen.

Det fortelles ikke så voldsomt mye om hva som blir nytt, annet enn at vi får «high fidelity assets» (antakeligvis teksturer og slikt) som opprinnelig ikke kunne bli implementert i spillet da det kom for cirka 20 år siden. Dessuten får vi flere ekstra «godsaker.»

Jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor vi måtte vente til 2020 før dette spillet kom til Steam.
Elasto Mania på Steam.

Er allerede oppdatert

Steam-versjonen er allerede oppdatert for å støtte moderne systemer og skjermoppløsninger, og har innebygd ting som «achievements» og nettbaserte poengtavler. Flerspiller med delt skjerm fungerer dessuten over nettet, via Steams «remote play»-funksjon.

Elasto Mania er et slags trial-spill der du må navigere motorsykkelen din gjennom stadig vanskeligere baner for å samle epler og nå målet. Selv om banene var alt annet enn realistiske, brukte spillet en avansert fysikkmotor for å få motorsykkelen til å oppføre seg på en autentisk og forutsigbar måte – skjønt flere av triksene man måtte ty til hadde neppe fungert i virkeligheten.

Spillet ble opprinnelig sluppet i år 2000, og selv om det aldri ble lansert i butikk ble det svært populært, spesielt i Skandinavia. Om du har lyst til å lære mer om Elasto Mania (og forgjengeren, Action Supercross), kan du lese vårt tilbakeblikk, som har et eksklusivt intervju med skaperen av begge spillene, Bálazs Rózsa.

[via Gamer.no]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.