Dumhetsepidemi truer verden i eventyrspillet Zak McKracken

cd SPILL har fått med seg en fyr som heter Joachim, for å diskutere et av LucasArts’ første eventyrspill.

Zak McKracken and the Alien Mindbenders var det andre pek-og-klikk-eventyret LucasArts (som da het LucasFilm Games) lagde ved hjelp av SCUMM-systemet, og det tredje eventyrspillet deres totalt. Det første var det nå ganske ukjente spillet Labyrinth.

Noen har bygd et herberge på Mars.
Noen har bygd et herberge på Mars.

Redd verden fra dumhetsepidemien

Spillet følger tabloidjournalisten Zak McKracken, som sendes til Seattle for å undersøke rykter om et hissig ekorn med to hoder. Samtidig holder en gjeng romvesener på å gjøre jordkloden klar for invasjon, ved hjelp av en maskin som langsomt, men sikkert skal gjøre alle på planeten dumme som brød.

Zak ender selvsagt opp med å måtte redde verden fra romslampene, men han slipper heldigvis å gjøre det alene. Med seg på eventyret får han nemlig hobbyarkeologen Annie, samt studentene Leslie og Melissa. De to studentene befinner seg forøvrig på Mars når spillet starter – det er komplisert, okay!

I ukens episode av podcasten cd SPILL har Erik André og Sigve fått med seg … vel, meg, faktisk. Vi deler våre minner om spillet, og snakker selvsagt også litt om hvorvidt det har holdt seg. Forhåpentligvis er ikke konklusjonene våre for kontroversielle. Og ja, før du spør: En av oss har spilt FM-Towns-versjonen. Her kan du høre episoden:

Forresten – her er Zak McKrackens tittelmelodi slik jeg først hørte den.

2 kommentarer om “Dumhetsepidemi truer verden i eventyrspillet Zak McKracken”

  1. Kan bekrefte at animé-øyne i FM-Towns versjonen kom automatisk hvis man valgte japansk som språk. Det var ingen egen innstilling dessverre.

    Jeg kom aldri gjennom Zak selv, men jeg kom nok et lite stykke ihvertfall. Noe av problemet i disse gamle spilla var nok at en ikke alltid forstod engelsken godt nok. Jeg var et stykke foran klassekameratene mine i engelsk på den tiden men likevel. Jeg hadde ihvertfall ikke snøring på hva en dømrade kazoo var. Men jeg synes å huske å ha vekket bussjåføren ved å hamre på døra med en golfkølle, så det gikk seg vel til.

    Svar
  2. Lurer på hva slags kontroversielle konklusjoner man kan ha om Zak McKracken. :P Må jeg liksom høre på en podcast for en gangs skyld?

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.