Flashback 2 er på vei

Klassikeren fra nittitallet får oppfølger.

Flashback kom opprinnelig i 1992, og er en lekker og spennende kombinasjon av plattformspill, actionspill og eventyrspill. Hovedpersonen, som uheldigvis lider av hukommelsestap, må utforske en serie store miljøer fulle av fiender som må overvinnes, gåter som må løses og omgivelser som krever akrobatisk klatring og hopping for å forseres.

Originale Flashback byr på herlig bakgrunnsgrafikk.

Spillet ble i sin tid ofte ansett som en slags oppfølger til legendariske Another World, men det har nok mer med at det kom fra samme utviklerstudio og hadde visse likheter (slik som hovedpersoner med et realistisk bevegelsesregister og naturtro animasjoner) enn at det er noen skikkelig kobling mellom dem. Begge var nok også inspirert av Prince of Persia.

Oppfølger under utvikling

Nå har den franske utgiveren Microïds annonsert Flashback 2. Spillet skal komme til PC og konsoll, og utvikles av et team ledet av Paul Cuisset, som også hadde hovedansvaret for originalen. Annet enn at utviklerne tar sikte på å begeistre gamle fans og appellere til spillere med en svakhet for futuristiske titler, samt ha samme hovedperson, vet vi ingen ting om det.

Det skal sies at dette ikke er den første oppfølgeren Flashback har fått – 3D-actionspillet Fade to Black var også en offisiell Flashback-oppfølger. Så egentlig burde kanskje navnet vært Flashback 3, men med tanke på hvordan spillutgivere forholder seg til navn på oppfølgere i disse dager skal vi vel bare være glade for at det ikke kun heter Flashback.

Hva originalen angår, syntes jeg den har holdt seg godt. Det samme gjør gjengen i podcasten Spæll.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.