– Flashback er ikke et spill for småunger

Men det har holdt seg svært bra, mener podcasten Spæll.

Delphine-spillet Flashback er en populær nittitallsklassiker som mange har minner fra, siden det kom til alt fra Amiga til SNES. Jeg liker det veldig godt, og det viser det seg at Adrian fra podcasten Spæll også gjør. Han har fått med seg Lars Richard Olsen fra LOLbua og Spillrevyen, for å diskutere dette herlige spillet.

Det første brettet i spillet er et av de peneste fra 16-bits-generasjonen.

Flashback er et actioneventyrspill der du ser handlingen fra siden og må styre spillhelten Conrad gjennom fargerike og detaljerte miljøer fulle av utfordringer. Det byr på både kamp, plattformhopping og rikelig med gåter som må løses, og noen av dem er overraskende smarte.

Ellers er det nok mest kjent for de glatte og realistiske bevegelsene til hovedpersonen, som er laget ved hjelp av «rotoscoping»-teknikken vi også kjenner fra klassikere som Prince of Persia, Another World og Leaderboard Golf.

I løpet av episoden får du en grundig gjennomgang av spillet og de individuelle brettene det består av. Adrian og Lars Richard kommer også innom oppfølgeren, Fade to Black, og en senere nyversjon som ikke ble særlig godt mottatt. Her er den:

Spæll påpeker forøvrig at spillet er på tilbud til 8 kroner på Switch for tiden. Det er jo en helt grei deal!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.