Frister det med et skrollende skytespill i klassisk stil?

Cloud Cutter er laget i samme stil som klassiske 1942, men grafikken er moderne.

Det har vært en rimelig grei uke for de som liker den klassiske «skrollende skytespill»-modellen. Ikke bare har R-Type Final 2 blitt sluppet på flere plattformer, men et annet spill dukket også opp. Det heter Cloud Cutter, og er et vertikalskrollende skytespill ikke helt ulikt klassikere som 1942.

Det ser jo ikke galt ut.
Det ser jo ikke galt ut.

Spillet gir deg kontroll over et kampfly med høyst usannsynlige våpensystemer, som må styres gjennom rikelig av lekre miljøer fulle av fiender. Selv om grafikken er laget i 3D, følger spillet den klassiske arkademodellen. Det byr totalt på tretten nivåer, og har selvsagt rikelig med «bosser» og andre unike fiender.

Brukeranmeldelsene er gode så langt, men det er ikke spesielt mange av dem. Selv om spillet er laget av et indie-studio som heter Just Two, har det faktisk tre utviklere.

Denne sjangeren var en av de mest populære i spillindustrien på åttitallet, men nå er det vel mer en nisje for de spesielt interesserte. Det er imidlertid gøy at det fortsatt kommer nye spill, og jeg må innrømme at jeg alltid har hatt en svakhet for skrollende skytespill selv. Her er en trailer fra Cloud Cutter:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.