Sega vil gjøre mer med klassikerne

Gamle spill skal relanseres, og serier skal få nytt liv.

Sega Sammy har gitt ut en ny finansmelding, der de blant annet (mye annet; selskapet er involvert i alt fra fornøyelsesparker til spillemaskiner, i tillegg til hjemmespill) forteller litt om planene videre for spilldivisjonen.

Tredelt strategi

Ifølge rapporten vil klassiske serier og spill være viktige for den tradisjonsrike utgiveren i fremtiden. De erkjenner at de sitter på en skattekiste med klassiske spilltitler, og snakker om en strategi i tre deler.

Noen spill skal få «remaster»-utgivelser med HD-grafikk, andre skal få fullstendige nyversjoner som i stor grad beholder originalenes spillmekanismer, men har omfattende ny funksjonalitet. Andre igjen skal fungere som fundament for nye spill – «reboots» der Sega kun ønsker å beholde stilen og spillfølelsen fra originalene.

I den forbindelse nevner de titler som Crazy Taxi, Jet Set Radio, Rez, Space Channel 5, NiGHTS, Shinobi, Virtua Fighter, House of the Dead, Streets of Rage, Soul Hackers, Altered Beast og Panzer Dragoon. Spill som Panzer Dragoon og Streets of Rage har fått nye tilskudd via andre utviklere (og til og med utgivere), så det virker som Sega er fornøyd med resultatene her.

Sega er generelt ganske flinke til å utnytte seg av klassiske titler allerede, med blant annet Sega Ages-serien som et godt eksempel på hvordan klassiske arkadespill bør relanseres. At de tillater andre utgivere å leke seg med klassiske serier er også et stort pluss – vi hadde vel neppe fått noe Streets of Rage-gjensyn uten DotEmu, for eksempel.

«Superspill»

Utover dette snakker Sega om at de vil satse mer på det de kaller «superspill», altså ambisiøse spillprosjekter som tar mange år å lage. Jeg tipper de her tenker på spill ala Cyberpunk (med tanke på skala, ikke nødvendigvis stil eller sjanger). I den forbindelse nevner de et førstepersons skytespill fra et europeisk studio, og vi vet allerede at Creative Assembly holder på med et slikt.

Her er hele finansrapporten i pdf-format, om du er interessert. Sega har forresten gjort det svært godt med tanke på kvalitet i det siste.

En kommentar om “Sega vil gjøre mer med klassikerne”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.