Denne demoen kjører på en diskettstasjon

Koblet direkte til en monitor. Musikken er det motoren som står for.

Freespin er noe av det sprøeste vi har sett. Det er en demo som utnytter seg av det faktum at en standard Commodore 1541-diskettstasjon for Commodore 64 har en MOS 6502-prosessor installert, noe som gjør den til en datamaskin i seg selv.

Kort sagt kjører man demoen ved å installere en driver på diskettstasjonen, og koble datakabelen fra diskettstasjonen direkte på en monitor (her må det kuttes og styres litt, og det er neppe anbefalt at du prøver på dette hjemme). Demoen genererer så data som tolkes som et videosignal. Musikken er det selvsagt motoren på diskettstasjonen som står for.

Jeg har ikke nok peiling til å kunne komme med noen dypere forklaring, men du kan lese mer på skaperens nettsted, og se demoen (samt klargjøringen) her:

Freespin ble lansert på den svenske demomessen Gubbdata, der det også dukket opp noen andre godbiter. Først ut er et comeback fra de norske legendene i Andromeda – Rule 30 for Amiga. Det er en skikkelig stilfull sak med herlige og uvanlige effekter (utvilsomt laget ved hjelp av matte som ville fått hodet mitt til å eksplodere):

Vi må også ta med vinneren av Commodore 64-kategorien, som både sjarmerer og imponerer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.