– Flåklypa-spillet ble en del av juletradisjonene mine

Spæll mimrer om det originale Flåklypa-spillet for PC, nå som nyversjonen er rett rundt hjørnet.

Den 4. november i år slippes en helt ny versjon av Flåklypa Grand Prix for PC og Nintendo Switch. I den forbindelse har podcasten Spæll børstet støvet av PC-originalen fra år 2000, som de mener har tålt tidens tann ganske godt.

Bilen må bygges før den kan kjøres.
Skjermbilde fra det nye Flåklypa-spillet.

«Alle» har spilt dette spillet

Programleder denne gangen er Håkon Puntervold, og han har fått med seg Lise Eriksen fra Spelledåsene og lytter Aleks Gisvold (som du sikkert også har hørt i podcasten cd SPILL) for å diskutere den norske klassikeren. De tar blant annet for seg den ukjente historien bak spillet, og vier selvsagt mye tid til alle de forskjellige minispillene det består av.

De kommer også innom ulike mobilvarianter, samt DS-versjonen fra noen år senere.

Flåklypa Grand Prix er en av tidenes største norske spillsuksesser – det solgte faktisk over 380 000 kopier i Norge alene, noe som fortsatt er rekord. Målet er å bygge den berømte bilen Il Tempo Gigante, før man må dra ut på Flåklypa-banen for å svi gummi. Men før man kommer så langt må man gjøre alt fra å fange sommerfugler til å sortere post.

Her er ukens episode av Spæll:

Følg gjerne Spæll på Facebook eller Twitter.

Toppbildet er fra Mobygames.

En kommentar om “– Flåklypa-spillet ble en del av juletradisjonene mine”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.