Antstream Arcade får MSX-spill

Strømmetjenesten for retrospill utvider sortimentet med en ny plattform.

MSX var en av mange plattformer som kjempet om markedsandeler på åttitallet, og den oppnådde en viss suksess også her til lands (selv om nordmenn i langt større grad omfavnet Commodore 64). Plattformen ble imidlertid svært populær i Japan, og mange tradisjonsrike, japanske spillserier har sitt opphav på MSX.

En av mange MSX-varianter, dette er MSX Sakhr AX150 som ble laget spesifikt for markedet i Kuwait. Bilde: Saudijp.
En av mange MSX-varianter, dette er MSX Sakhr AX150 som ble produsert av Yamaha og laget spesifikt for markedet i Kuwait. Bilde: Saudijp.

Plattformen var resultatet av et samarbeid mellom Microsoft og ASCII Corporation, og var unik på den måten at en rekke ulike fabrikanter lagde sine egne MSX-modeller.

Nå debuterer MSX på strømmetjenesten Antstream Arcade. Antstream har nemlig fått i stand et samarbeid med D4 Enterprise, som eier MSX Licensing Corporation og rettighetene til en rekke MSX-spill. Disse inkluderer Super Cooks, Neo Golvellius, Nyanpi, Jyaboon Runner og Jump Hero II: Life is Jyaboon, som snart skal slippes på plattformen.

Ikke de mest kjente spillene her til lands, kanskje, men forhåpentligvis er dette bare begynnelsen. D4 Enterprise drifter forøvrig en japansk retrotjeneste som heter EGG, og har en haug av eksklusive spill.

Omfattende strømmetjeneste

Jeg har allerede skrevet om Antstream Arcade, som er en strømmeplattform med et firesifret antall retrospill tilgjengelig. Det som gjør den ekstra interessant for min del er at fokuset generelt er på plattformer som ikke får så mye plass andre steder, slik som Amiga, Commodore 64 og ZX Spectrum. Men den har mange konsollspill og arkadespill også.

For øyeblikket er tjenesten tilgjengelig gratis (men med reklame) og i en abonnementsbasert premium-versjon. Jeg vil anbefale at du tar en titt, om ikke annet for å utforske utvalget; Antstream har en haug av spill du rett og slett ikke finner andre steder.

En kjapp test indikerer også at strømmekvaliteten har blitt bedret siden sist (da jeg klagde over at spesielt bilspill ble veldig grøtete; det problemet hadde jeg ikke da jeg i dag testet SNES-spillet Top Racer 2).

3 kommentarer om “Antstream Arcade får MSX-spill”

  1. D’oh. Trodde dette ’tilbaketråkket’ var spam først (og det er vel ikke langt unna, vet ikke). Gikk inn på linken siden hr. Froholt sannsynligvis hadde slettet det om det var søppel. Det viser seg at på Epic Store er et av ukens gratis-spill disse 1090 Antstream Arcade gems. Det andre er the_Hunter: Call of the Wild.

    Men. Er ’tilbaketråkk’ et slags samarbeid, eller bare noe som er uformelt akseptert mellom bloggere o. l, for å få klikk og nye lesere?

    Svar
    • Det er vel helst det siste. Det er en automatiskert funksjon (som vi har skrudd av for Spillhistorie.no), og jeg kan velge å ikke tillate slike kommentarer i innstillingene. I utgangspunktet syntes jeg det er uproblematisk, så lenge lenkene er trygge (som her), men ser at det kan være litt misvisende i «siste kommentarer»-boksen.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.