Rockstar bringer den gamle GTA-trilogien tilbake

Beklager alle problemene med nyversjonene, og sier de vil begynne å selge originalspillene igjen.

Lanseringen av Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition gikk neppe helt slik Rockstar Games hadde tenkt seg. I stedet var den så katastrofal at den fikk hele plattformen deres til å knele på PC, og selv når alt kom på plass igjen var kundene langt fra fornøyd.

Som seg hør og bør har utgiveren nå kommet med en unnskyldning, samtidig som de lover å rydde opp i alle problemene. Om det skjer får tiden vise, men de har også noen andre gode nyheter å komme med. De vil nemlig relansere de tre klassiske spillene i trilogien i én samlepakke på PC.

Plaster på såret

Har du kjøpt Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition på PC vil du ifølge Rockstar få tilgang på de gamle spillene helt gratis (dette gjelder også fremtidige kjøpere, frem til 22. juni neste år). Andre vil kunne kjøpe dem via Rockstar-butikken. Noen relansering andre steder er det for øyeblikket ikke snakk om, i alle fall ikke utad.

Jeg kritiserte Rockstars beslutning om å fjerne de gamle spillene fra markedet, og er naturligvis glad for at de nå har valgt å rette opp igjen akkurat den biten. Så får vi se hva de vil gjøre videre, og hva deres holdninger til modifikasjoner vil være i fremtiden (kynikeren i meg mistenker at de vil legge hindringer i veien for slike når de nå relanserer spillene på Rockstar Launcher).

4 kommentarer om “Rockstar bringer den gamle GTA-trilogien tilbake”

 1. Er ikke på Steam haha.
  Søkte opp GTA 3, og den er «avlistet» derifra. Jeg har heldigvis kjøpt GTA 3, Vice City og San Andreas før den ble slettet ifra Steam. Vil ikke gi et øre til «The Definitive Edition» for et massivt vrak det er. Er også mulig å patche San Andreas til å funke på moderne Windows 10 også (Siden det er eneste som ikke helt ville starte). Men veldig brae gamle spill!

  Svar
  • Jeg ble veldig fristet til å spille originalversjonene på PC med forbedringsmods etter at Definitive Edition viste seg å være såpass dårlig som det ble. Rockstar fikk som kjent fjernet en del av disse, men de er helt sikkert mulig å få tak i. Ars Technics skrev i sin anmeldelse av nyversjonene noe sånn som at «disse spillene er bedre med mods, som Rockstar i forkant av lanseringen fikk fjernet fra nettet».

   Jeg har også originalene på Steam og muligens også på CD et eller annet sted.

   Svar
 2. Men de burde ærligtalt bare legge ut original versjonene på GOG.com eller noe. DRM frie spill er jo gull! Er så teit at alt skal være DRM. Tror fysisk eierskap spesielt når det kommer til eldre spill er en grei funksjon!

  Svar
  • Enig med deg, DRM har ødelagt mye opp igjennom. GOG er gull! Last ned og ta backup. Den dagen Steam, Epic, EA, Origin eller andre proprietære platformer med internet-avhengig DRM forsvinner eller blir «endret» blir mye av min backlog og arv borte, hehe…

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.