Tre SSI-klassikere har fått nytt liv

Inkludert strategispillet Sword of Aragon og det Westwood-utviklede rollespillet Questron II.

GOG har mer enn Roger Zelaznys Chronomaster å by på denne uken. I samarbeid med indiespillutgiveren Forthright Entertainment, som tydeligvis har skaffet seg en del av spillbiblioteket til gode, gamle SSI, har de sluppet tre klassikere fra åttitallet.

Wizard's Crown. Bilde: Mobygames.
Wizard’s Crown. Bilde: Mobygames.

Taktikk, strategi og rollespill

Først ut er Wizard’s Crown, et taktisk rollespill der du må utforske en stor fantasiverden på jakt etter en magisk krone (selvsagt). Spillet har et dypt, turbasert kampsystem, og da SSI senere skaffet seg Dungeons & Dragons-lisensen brukte de kampsystemet fra Wizard’s Crown som fundament for den legendariske Gold Box-serien sin.

Så har vi Questron II, et rollespill utviklet av Westwood Associates (som senere byttet navn til Westwood Studios og lagde noen småkjente spill). Dette er en oppfølger til Commodore 64-klassikeren Questron, og er åpenbart inspirert av de tidlige Ultima-spillene samtidig som det forsøker å favne litt bredere enn de typiske nisjerollespillene fra åttitallet.

Questron II. Bilde: Mobygames.
Questron II. Bilde: Mobygames.

Sist ut er Sword of Aragon, en sjangerblanding der du må bygge opp ditt eget kongerike og sende styrkene dine ut for å utforske spillets fantasiverden. Her finner du både konkurrenter som må overvinnes og andre utfordringer, og nettstedet Home of the Underdogs (som Forthright Entertainment har knabbet spillbeskrivelsen fra) regner spillet som et av tidenes beste fantasy-krigsspill.

Som vanlig er det snakk om PC-versjoner her, selv om noen av disse spillene fikk bedre versjoner på andre plattformer. Det skal også nevnes at utgiveren har glemt å legge ved manual for Wizard’s Crown, noe som ikke er helt ideelt for en tittel av dette kaliberet. Forhåpentligvis er dette noe som fikses etter hvert.

Alle bildene brukt i denne artikkelen er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.