Detroit-inspirerte GearCity er endelig ferdig

Etter over syv år i «early access».

Detroit er et strategispill fra første halvdel av nittitallet, der poenget er å skape en vellykket bilfabrikant. Spillet starter tidlig på nittenhundretallet, og fortsetter gjennom et hundreår med utvikling. Det har mange tilhengere, inkludert vår egen Kristian Foshaug, som har skrevet et stort tilbakeblikk på Detroit.

Detaljer i fleng.
Detaljer i fleng.

GearCity

En annen fan av Detroit har brukt en ganske stor porsjon av livet sitt – tolv år, faktisk – på å lage en åndelig oppfølger ved navn GearCity. De siste 7,5 årene av spillets utvikling har det vært på Steams «early access»-plattform, og det fantes nok de som trodde at det aldri kom til å bli ferdig. Men på fredag ble faktisk fullversjonen lansert.

GearCity er ikke noen direkte klone av inspirasjonskilden, selv om konseptet er det samme. Her loves vi stor dybde, en avansert økonomisk simulator, og detaljer i fleng. I tillegg til Detroit trekkes det økonomiske strategispillet Capitalism frem som en inspirasjonskilde, og når du har lest ferdig Kristians Detroit-tilbakeblikk kan du jo ta en titt på mitt Capitalism Plus-tilbakeblikk.

Hvis du syntes GearCity virker litt vrient å komme inn i, har utvikleren lagt ut en rekke hjelpevideoer på YouTube. Her er en trailer:

Nå som GearCity er ferdigutviklet, vil skaperen konsentrere seg om et nytt prosjekt. Med AeroMogul er det flybransjen som står i fokus. Vi sees om tolv år!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.