Super Mario Bros. fikk en spesiell oppfølger i vesten

Podcasten Spæll tar for seg spillet som heter Super Mario Bros. 2 i vesten, men noe helt annet i Japan.

Her er årets første Spæll-podcast. I fjor var det legendariske Super Mario Bros. de tok for seg i sin første episode, og i år har de kommet frem til oppfølgeren, Super Mario Bros. 2.

Kanskje det mest obskure spillet i serien.
Kanskje det mest obskure spillet i serien.

En litt annerledes Mario-utgivelse

Super Mario Bros. 2 er som du kanskje vet et litt spesielt spill, for i utgangspunktet var ble det utviklet og lansert som noe helt annet. Spillets originale navn er Yume Kōjō: Doki Doki Panic, og det var faktisk et lisensspill basert på et japansk TV-arrangement (Yume Kōjō ’87), med maskotene fra showet som hovedpersoner.

Problemet var at Nintendos egen versjon av Super Mario Bros. 2 var fryktelig vanskelig, og først og fremst ment for Mario-eksperter som ville ha mer av det samme som de fikk i originalen. Så Nintendo fant like godt ut at de skulle omgjøre Doki Doki Panic – som uansett aldri var aktuelt i sin originale form utenfor Japan – til en Mario-oppfølger for vår del av verden.

Resultatet er en av seriens mest spesielle utgivelser, som du får høre mye mer om i ukens episode av Spæll. Adrian og Håkon tar også for seg Super Mario Brothers Super Show fra 1989. Her er episoden:

Følg gjerne Spæll på Facebook eller Twitter.

Toppbildet er fra Mobygames, og viser spillets japanske cover (det kom nemlig ut der også, som Super Mario Bros 2. USA).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.