Atari har sluppet to MicroProse-spill på Steam

The Ancient Art of War in the Skies og Sid Meier-spillet F-15 Strike Eagle (i «herlig» CGA).

Den gamle storutgiveren MicroProse har kanskje gjenoppstått, men spillene deres har de ikke fått med seg. Den store majoriteten av rettigheter havnet etter diverse oppkjøp hos selskapet som i dag kaller seg Atari, som på sin side har solgt en rekke av dem unna til andre utgivere ettersom de har hatt mer eller mindre kronisk pengenød i årenes løp.

Ah, CGA.
Ah, CGA.

Men noen spill har de tydeligvis fortsatt, og nå har de fulgt opp relanseringen av tre Sid Meier-strategispill fra åttitallet med et par spill med flykamp i fokus. Det eldste av de to er Sid Meiers flysimulator F-15 Strike Eagle fra 1984, og her får vi servert det som på den tiden var toppmoderne luftkamp.

Dette er PC-versjonen, som ble lansert i «PC Booter»-form i 1985, så antallet farger er kraftig redusert fra det vi fikk i originalen for Commodore 64 og Atari 8-Bit, men hvis du elsker CGA-grafikk er vel dette noe for deg.

Spill nummer to er en god del «nyere». Det er strategispillet The Ancient Art of War in the Skies, som opprinnelig ble sluppet i 1992, og dermed bruker 256 farger i stedet for fire. Her må du drive med første verdenskrig-strategi på verdenskartet, og selv ta kontroll over flyene i todimensjonale arkadesekvenser når de møtes til dyst.

Toppbildet er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.