Nytt liv for klassiske Activision-eide spillserier?

Phil Spencer trekker frem navn som King’s Quest, Guitar Hero og Hexen.

Denne uken kom sjokknyheten om at Microsoft og Activision Blizzard har inngått en oppkjøpsavtale som skal gjøre Activision Blizzard til en del av Microsofts spillsatsning. Det vil si at stortitler som Call of Duty og Diablo nå blir Microsoft-utgivelser, selv om Microsofts spillsjef Phil Spencer sier han ikke nødvendigvis vil hindre disse i å slippes på erkerivalen Sonys plattform i fremtiden.

Spencer har også tatt en liten titt på den enorme mengden serier og lisenser Activision Blizzard har samlet opp i årenes løp. De eier for eksempel katalogen til utgivere som Sierra, Dynamix, Impressions, Infocom, Vivendi Universal Games og, selvsagt, en hel haug klassikere som ble lansert av Activision og Blizzard i tiden før sammenslåingen.

I et intervju med Washington Post sier Spencer følgende:

King's Quest III. Her bor du og trollmannen Manannan.
King’s Quest III.

– Jeg har tatt en titt på listen over intellektuelle eiendommer. Jeg mener, la oss komme igang! King’s Quest, Guitar Hero … jeg burde vite dette, men jeg tror de har Hexen.

Vil snakke med studioene

I de senere årene har Activision Blizzard gjort majoriteten av studioene sine til støttestudioer for en bitteliten håndfull serier, selv om disse har en rik fortid som skapere av kjente og kjære klassikere. Det er for eksempel lenge siden Hexen-skaperen Raven Software fikk laget noe annet enn Call of Duty-spill. Det kan det kanskje bli en endring på:

– Vi håper at vi får anledning til å jobbe med dem når avtalen går gjennom, for å sikre at vi har ressursene som trengs for å arbeide med serier jeg elsker fra barndommen, og som disse teamene har lyst til å arbeide med. Jeg gleder meg til disse samtalene. Jeg tror det handler om å tilføre nye ressurser og øke kapasiteten deres.

Lovende ord fra Spencer der, altså. Så blir det selvsagt spennende å se hva som til syvende og sist skjer. Selv om jeg har uttalt meg negativt om selve oppkjøpet virker det jo åpenbart at de Activision Blizzard-eide studioene har en potensielt langt lysere fremtid under Microsoft enn under Activision Blizzard selv, med tanke på hvordan den skuta har blitt styrt i de senere årene.

Hvilke spill håper du vi får et gjensyn med? Hvis jeg skal legge fra meg alt av kynisme, vil jeg jo trekke frem Quest for Glory som en serie som åpenbart fortjener nytt liv.

3 kommentarer om “Nytt liv for klassiske Activision-eide spillserier?”

  1. Litt småpirk, men heter ikke intellectual property » åndsverk» på norsk? For å holde meg til tema: jeg har stort sett hatt playstation, men oppkjøpet av activision blizzard ble det siste argumentet jeg trenger for å gå over til xbox som hovedmaskin.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.