Sid Meiers første flysimulator er ute på Steam

Sammen med to andre flysimulatorer fra MicroProse.

På fredag skrev jeg at Atari hadde relansert to flyspill fra den gamle storutgiveren MicroProse. Det jeg ikke visste var at de var de første av totalt fem MicroProse-flyspill som skulle relanseres, og resten ble lansert allerede fredags kveld.

Solo Flight.
Solo Flight.

Sivil flysimulator fra 1983

Solo Flight er det absolutt eldste spillet i utvalget, og er antakeligvis også et av de eldste spillene som ligger for salg (utenfor samlepakker og slikt) på Steam. Det ble sluppet i 1983, og var faktisk den første «ordentlige» flysimulatoren utviklet av den legendariske spillskaperen Sid Meier.

I likhet med Flight Simulator-serien fra det som da het SubLOGIC, er Solo Flight en sivil flysimulator. Men for å gi opplevelsen litt mer mål og mening, har det en egen modus der du spiller postflyger. Solo Flight kom først på Commodore 64 og Atari 8-bit.

Harrier Jump Jet.
Harrier Jump Jet.

Om Solo Flight «går an» å spille i dag skal jeg ikke uttale meg om – det jeg kan si er at for noen år siden bestemte jeg meg for å gi racingsimulatoren Revs fra samme tid et ordentlig forsøk, og fant ut at det faktisk var veldig moro. Så hvem vet, kanskje det fortsatt er mulig å ha det gøy med Solo Flight også, om man legger godviljen til.

De to andre flysimulatorene Atari har relansert er betydelig nyere. Dogfight: 80 Years of Aerial Warfare kom i 1993, og tar som navnet tilsier for seg luftkrigens historie. Harrier Jump Jet fra 1992 fokuserer på det unike, britiske Harrier-flyet, og skilter blant annet med voxel-basert terrenggrafikk.

Toppbildet er fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.