Husker du indie-spillet Darwinia?

Introversion har oppdatert det kule strategispillet.

Vi har ikke hørt så voldsomt mye fra den britiske indie-utvikleren Introversion etter at de solgte megasuksessen Prison Architect til Paradox. Men i en video publisert for et par dager siden forteller Chris Delay og Mark Morris at de jobber med et nytt spill, som skal lanseres senere i år.

Det er imidlertid ikke dette videoen primært handler om. I stedet annonserer de Darwinia 10000th Anniversary Edition, som er en overhaling av deres andre spill, kultklassikeren Darwinia. 10000th Anniversary Edition er ikke et fullstendig tullenavn, siden spillet finner sted i et virtuelt univers der man bruker binære tall, og som vi vet er 10000 binærversjonen av 16.

Darwinia tar seg fortsatt godt ut.
Darwinia tar seg fortsatt godt ut.

Tekniske nyheter

Den nye versjonen har fått en rekke forbedringer for å gjøre at det tar seg bedre ut på moderne skjermer, og er kompatibelt med nye grafikkstandarder. Det har også fått en oppdatert lydmotor og fullstendig Steam-integrering. Gamle feil er fikset, og spillet skal generelt yte bedre (og kreve mindre strøm på bærbare maskiner og Steam Deck).

Du slipper å kjøpe 10000th Anniversary Edition om du allerede har spillet fra før, da den har blitt lansert i form av en gratis oppdatering. Så da er det bare å gi det en sjanse, hvis du har det liggende på kontoen din.

Darwinia er altså et slags sanntidsstrategispill satt til et virtuelt univers, der du må bekjempe virus for å redde darwinianerne som befolker det. Rent teknisk fungerer det litt som klassiske Syndicate og Cannon Fodder, der du har direkte kontroll over spesifikke enheter, mens andre styrer rundt på egenhånd som i et gudespill.

Du får en solid presentasjon av spillet i den nevnte videoen, som du kan se her:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.