Amerikansk borgerkrig i North & South

Husker du dette morsomme strategispillet? cd SPILL finner ut om det fortsatt holder mål.

North & South er et lettbeint strategispill basert på den belgiske tegneserien Blåjakkene. Spillet minner i utgangspunktet litt om en versjon av Risk satt til den amerikanske borgerkrigen, men kamphandlingene utspilles i en slags taktisk actionmodus, og spillet har også sideskrollende actionsekvenser som for eksempel finner sted når en spiller prøver å overta et fort.

Amiga-versjonen.
Amiga-versjonen.

Veldig populært spill

Selv om North & South ikke er et spill som diskuteres så ofte i dag, virker det som det er svært mange som har gode minner fra spillet. En av grunnene til det er nok at det var mulig for to spillere å spille mot hverandre, og actionsekvensene var med å gjøre det mer tilgjengelig enn tyngre strategispill.

I ukens episode av cd SPILL har Sigve og Erik André fått med seg en mysteriegjest (*kremt*) for å diskutere North & South. Hvordan funker spillet, har det holdt seg og hvilken versjon bør du egentlig gå for hvis du skal spille det? Her er svarene:

Et annet spill som kombinerte strategi og mer actionfylte sekvenser var handelsspillet Ports of Call, som vi har et stort tilbakeblikk på. Og for mer lettbeint strategi kan du høre cd SPILLs podcast om «livssimulatoren» Jones in the Fast Lane.

2 kommentarer om “Amerikansk borgerkrig i North & South”

  1. Katastrofe å invitere Joachim til å snakke om et spill som for en gangs skyld faktisk ser og høres bedre ut på Amiga! Da kan det jo nesten høres ut som Amiga-versjonen er best, selv om vi all vet at ingenting slår DOS-EGA og nydelige PC-speaker-toner. ;)

    Har aldri vært kjempefan av dette spillet, men det er ikke direkte dårlig i alle fall.

    Svar
  2. Det er greit at dette spillet er gammelt og slitt nå, men jeg syns Nord og Sør (Eller Øst og Vest, som en kompis kalte det) er en skikkelig god basis for et moderne spill som Joachim er inne på her. En blanding av lettbeint strategi og mini-spill. Kan nesten ikke forstå at ingen har kasta seg over en sånn idé. Jeg har drømt om det i mange år.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.