Star Wars-nostalgi på Commodore 64

Nylanserte Empire Strikes Back byr på sideskrollende Star Wars-action.

For 40 år siden, i det herrens år 1982, lanserte Parker Brothers tidenes første lisensierte Star Wars-spill. Det var Star Wars: The Empire Strikes Back, et arkadespill basert på filmen med samme navn, og ble en stor suksess på Atari 2600 og Intellivision.

Commodore 64, som også debuterte for 40 år siden, fikk noen spill basert på samme film, men aldri noen versjon av akkurat dette spillet. Dette har tydeligvis ergret gjengen i MegaStyle, som nå har sluppet sin egen versjon for den evigunge plattformen.

Empire Strikes Back på Commodore 64.
Empire Strikes Back på Commodore 64.

Sideskrollende action

The Empire Strikes Back er et sideskrollende skytespill der Luke Skywalker må kjempe mot kjempemessige AT-AT-krigsmaskiner på isplaneten Hoth. Du styrer naturlig nok Luke, som sitter i en Snowspeeder og må få has på alle metallmonstrene uten å selv ende opp som en flammekule. Det krever en viss tålmodighet, for disse maskinene tåler en støyt.

Siden Commodore 64 er noen hakk mer kapabel enn Atari 2600, er den nye versjonen forbedret på en rekke måter. Grafikken og lyden er åpenbart en god del hvassere, men denne versjonen har også åtte separate brett, og nye fiender. Dessuten er det mellomsekvenser mellom hvert brett.

Du finner Empire Strikes Back på Itch.io, der du kan laste det ned gratis. Det kommer i flere versjoner, slik som en .tap-fil som kan overføres til ekte kassett om du har utstyret til slikt.

Vi har forresten et eldre intervju med Roy Widding og Chris Stanley fra MegaStyle her på Spillhistorie.no.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.