Gøy med krig i Cannon Fodder

cd SPILL tar en titt på det satiriske taktikkspillet Cannon Fodder i ukens episode.

Cannon Fodder er en klassiker fra det som ofte regnes som en gullalder i den britiske spillhistorien. Spillet kom fra legendariske Sensible Software, og leverte taktisk krigsaction med en satirisk og smått kontroversiell vri. For mange er det kanskje like kjent for introduksjonsmusikken som for selve spillet, og den får du en nydelig liten smakebit på i starten av ukens cd SPILL-podcast.

For å diskutere Cannon Fodder og hvorvidt det har holdt seg eller ikke har Erik André og Sigve fra cd SPILL fått med seg Terje Høiback, som mange sikkert kjenner fra kommentarfeltet her på bruket (eller hans tilbakeblikk på Black Crypt og Universe). Nok en Amiga-fyr, altså, men heldigvis har vi begravd den stridsøksa.

Her kan du høre episoden:

Hvis Sigves strofer fra intromelodien ikke var nok, kan du forresten høre hele versjonen i den mildt sagt absurde musikkvideoen som ble inkludert som introsekvens for CD32-versjonen av Cannon Fodder:

CD-versjonen for PC fikk forøvrig også en ganske sær introsekvens:

2 kommentarer om “Gøy med krig i Cannon Fodder”

 1. Amiga!? På tide å grave opp stridsøksa igjen! ;)

  Artig spill forøvrig, men har aldri helt skjønt klassikerstemplet. Ser at mange på GOG mener Amigaversjonen er bedre, men det kan umulig stemme!

  Svar
 2. Så mange mennesker kan ikke ta feil! :D

  Men helt ærlig, ut fra hva jeg kan se så spiller de to versjonene såpass likt at rent gameplaymessig så kan det ikke sies å være særlig forskjell på dem. DOS-porten har VGA-grafikk, der vinner den. For selv om Amiga fikk en versjon til CD32-konsollen så ble aldri grafikken oppgradert. Derimot ser det ut som kameraet er noe nærmere i DOS-porten, Amigaporten er zoomet ut mer og er dermed kanskje litt mer oversiktlig?

  Amiga vinner på lydsiden. Alle andre meninger er objektivt feil. :P

  Et lignende spill jeg kom til å tenke på senere, som kunne vært verd å nevne, er Nuclear War. Riktignok enda eldre enn Cannon Fodder. Gameplayet ligner ikke i noe det hele tatt, det her er rundebasert strategi, men det har det samme satiriske skråblikket på krigføring med en liten seriøs undertone av hvor katastrofalt krig er for alle involverte parter. Det er også et dritartig spill, som jeg kan anbefale å teste. I motsetning til mange andre strategispill så tar en runde i dette bare 10-15 minutter, og det er verd det.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.