Space Quest-skapernes nye spill har også fått dato

Vi får krysse fingrene.

Da Kickstarter-feberen var på sitt varmeste hoppet Scott Murphy og Mark Crowe, også kjent som Two Guys from Andromeda, på bølgen. De var hovedutviklerne bak de «klassiske» Space Quest-eventyrene, og ønsket å lage et nytt spill i samme stil.

Opprinnelig var planen å levere det ferdige spillet i februar 2013, så hvis du hadde glemt at spillet var under utvikling er ikke det så voldsomt rart. Den ene utsettelsen fulgte den andre, men det var aldri snakk om veldig lang tid til lansering (sist gang jeg skrev om spillet, i mars 2020, hadde utviklerne akkurat annonsert at de planla å slippe spillet i løpet av sommeren samme år).

Pek-og-klikk-eventyr i Sierra-stil.
Bildene er eldgamle, men jeg kan ikke se at det har kommet noen nye.

– Kommer i september

Jeg er med andre ord ikke hundre prosent overbevist når de nå har annonsert at spillet endelig skal slippes den 16. september. Det er heller ikke snakk om en «ordentlig» utgivelse – det er kun backerne som får tilgang på spillet den dagen, og Steam-utgivelsen skal finne sted senere (backerne loves for ordens skyld også Steam-nøkkel). GOG nevnes ikke.

Hvorfor spillet skal lanseres slik forklarer de ikke; de er helt sikkert veldig ivrige etter å få det ut, hvis de faktisk føler seg ferdige med det, men folk har jo ventet i ti år på spillet så de hadde sikkert klart noen dager til mens formalitetene for en generell lansering på digitalte plattformer gikk i orden.

Dette var en av Kickstarter-kampanjene jeg ikke tok sjansen på å backe, men jeg antar det finnes noen SpaceVenture-backere i leserskaren vår. Så hvis spillet faktisk dukker opp den 16. september håper jeg dere deler erfaringene deres med oss.

Forresten, hvis du lurer på hvorfor det står «også» i overskriften, er det en referanse til Return to Monkey Island, som fikk slippdato i går.

En kommentar om “Space Quest-skapernes nye spill har også fått dato”

  1. Jeg backet spillet, men dette er et av spillene jeg har gitt opp. Har null tro på at dette blir bra. Har aldri vært noen fan av Space Quest-spillene heller, så dette er et av spillene jeg backet bare fordi de var en av de første KS-kampanjene for eventyrspill.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.