Strategispillet Sword of Aragon er relansert på Steam

Frister det med litt turbasert strategi fra 1989?

SSI-spillet Sword of Aragon har blitt lansert på Steam. Dette er en turbasert kombinasjon av strategispill, imperiebygger og rollespill, som opprinnelig dukket opp på diverse plattformer i 1989. Det er PC-versjonen, i all sin glans, som har blitt sluppet på Steam.

Strategi i fantasiunivers

Jeg trodde først dette var CGA-grafikk, men det er for mange farger.
Jeg trodde først dette var CGA-grafikk, men det er for mange farger.

Spillet gir deg kontroll over tronarvingen til et en gang så mektig imperium, men når du overtar har det brutt fullstendig sammen og har fiender på alle kanter. Det blir med andre ord ganske mye å gjøre.

Strategispill fra tiden før mus ble standardkontroller på PC har en tendens til å oppleves litt knotete i dag, og selv har jeg ingen reell erfaring med Sword of Aragon. Men jeg vet det er godt likt av mange, så det er jo hyggelig å se det på Steam.

Interessant nok er det SSI (Strategic Simulations Incorporated) som står oppført som utgiver for dette spillet. Jeg kan ikke se noen indikasjoner på at den gamle utgiveren har gjenoppstått, så sannsynligvis har Fortright Entertainment, som for en stund siden slapp dette og noen andre SSI-spill på GOG, skaffet seg rettighetene til SSI-navnet også.

Forhåpentligvis har de planer for resten av SSI-katalogen også. Skjønt mange av de mest kjente spillene fra SSI-stallen er det en annen utgiver, SNEG, som har overtatt. Dette inkluderer Gold Box-rollespillene og strategiperlen Fantasy General.

Toppbildet er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.