Maktkamp i Helvete

Kultklassikeren Solium Infernum får nytt liv, takket være skaperne av Armello.

Det turbaserte strategispillet Solium Infernum er inspirert av John Miltons episke dikt Det tapte paradis (Paradise Lost), som opprinnelig ble publisert på 1600-tallet. Spillet finner sted i Helvete, der styggen sjøl er borte vekk, og de andre sjefsdemonene starter en blodig maktkamp for å ta over stafettpinnen som sjef.

Vet ikke hvor kult det er å herske her, sånn egentlig.
Vet ikke hvor kult det er å herske her, sånn egentlig.

Dype spillmekanismer

Spillet fikk mye skryt da det ble lansert tilbake i 2009, takket være dype spillmekanismer og rikelig med muligheter for smarte trekk. Men det fikk også kritikk for et kronglete grensesnitt og relativt svak kunstig intelligens – skulle man oppleve spillet på sitt beste var flerspiller den eneste muligheten.

kommer en nyversjon, fra skaperne av det godt likte digitale brettspillet Armello. Her har spillet blitt fullstendig gjenskapt fra bunnen av, med moderne 3D-grafikk og et nytt grensesnitt. Spillet inkluderer den opprinnelige asynkrone flerspillermodusen, men har nå også støtte for at opp til seks spillere kan spille samtidig via nettet.

Originalutvikler Vic Davis er tilsynelatende ikke involvert i utviklingen. For en tid tilbake relanserte han sitt første spill, Armageddon Empires, på Steam. Han sa da at han hadde forsøkt å fikse opp Solium Infernum slik at det også kunne relanseres, men at det ikke så ut til å la seg gjøre. Nå har han altså gitt stafettpinnen til noen andre.

Solium Infernum skal slippes i 2023. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.