MicroProse har en haug nye flyspill på vei

Har kunngjort en fullskala B-17-oppfølger, samt fire andre spill under utvikling.

MicroProse liker tydeligvis ikke å annonsere spillene sine ett og ett. I juni kom de med en masseannonsering av fem forskjellige spill (inkludert Crossover: Roll for Initiative, som jeg senere fikk en titt på), og nå har de avduket fem nye spill.

Denne gangen er for så vidt forståelig at de kjører en samleannonsering, for spillene er på ulike måter beslektet. Tre av dem hører til i B-17-serien, et fjerde kommer fra en helt annen serie men har et B-17-fly i hovedrollen, og det femte utvikles av et av studioene bak et av de nye B-17-spillene. Phew!

B-17 Flying Fortress The Bloody 100th.
B-17 Flying Fortress The Bloody 100th.

Fullskala B-17-oppfølger

B-17 Flying Fortress The Bloody 100th er kanskje det største av de nye spillene, og beskrives som det tredje spillet i B-17-serien. Som i forgjengerne får du her kontroll på mannskapet på et B-17-bombefly under den andre verdenskrigen. Spillet har 25 oppdrag, og skal la deg oppleve hele reisen fra briefingrommet til landingen.

Underveis må du ikke bare slippe bombene der du skal, men forsvare deg mot angripende jagerfly, slukke branner og reparere skade på flyet i lufta, og ta hånd om skadde mannskaper (en av grunnene til at B-17-flyet er så fascinerende er jo at det var laget for å tåle å bli angrepet).

B-17 Flying Fortres THe Bloody 100th utvikles av MicroProse i samarbeid med Outerra, og kjører på Outerras ambisiøse teknologiplattform. MicroProse vil også gi ut Outerra World Sandbox, som er en gigantisk sandkassesimulator der hele kloden er gjenskapt virtuelt. Her kan du også endre verden selv, og importere alt fra kjøretøy til høyoppløste satellitt- og flyfotoer.

The Mighty Eighth VR.
The Mighty Eighth VR.

Neste spill i annonseringslisten er B-17 Flying Fortress : The Mighty 8th Redux, som altså er en nyversjon av B-17 Flying Fortress : The Mighty 8th. Den kjører på en videreutviklet versjon av originalmotoren, som har fått støtte for ny grafikkteknologi, og vil by på en trofast opplevelse samtidig som vi får nye elementer MicroProse ikke har løftet sløret fra enda.

Så har vi The Mighty Eighth VR, som ser ut til å være basert på det tidligere annonserte The Mighty Eighth (som da neppe kommer til å slippes slik opprinnelig tenkt). Her kan du og opp til åtte andre spillere (eller datastyrte kompanjonger) samarbeide om å fly B-17-bombeflyet på oppdrag.

Sist ut er Bomber 3, og dette er et veldig annerledes spill. Det er nemlig en nyutgave av et Mac-spill fra tidlig på nittitallet, som brukte Hypercard-systemet du kanskje kjenner bedre som motoren bak Myst. Du kan se mer om originalspillet her. Nyutgaven kjører på en ny motor, men ser ellers ut til å være mer eller mindre identisk med originalen.

Ingen av spillene har fått lanseringsdato. Det er også dårlig med trailere, men her er en fra Outerra World Sandbox:

En kommentar om “MicroProse har en haug nye flyspill på vei”

  1. Good memories. Aner ikke hvor mange timer som forsvant på Amigaen med det første spillet. Så kom vel oppfølgeren rundt år 2000 til pc. Brukte nok like mange timer på den. Og så er vi igang igjen snart. Og til og med i VR på en av versjonene. Herlig!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.