MicroProse har annonsert The Mighty Eighth

Skal være en åndelig oppfølger til B-17 Flying Fortress.

MicroProse bør være et kjent navn for de fleste som spilte spill på åtti- og nittitallet, men etter diverse oppkjøp og sammenslåinger forsvant navnet ut av spillindustrien. For en tid tilbake havnet rettighetene i nye hender, og med originalgrunnlegger Bill Stealeys assistanse prøver de nye eierne nå å gjenskape fordums storhet.

Etter den første bølgen med kunngjøringer har selskapet nå annonsert The Mighty Eighth, en åndelig oppfølger til flysimulatoren B-17 Flying Fortress. I det gamle spillet fikk én spiller kontroll over alle de ulike stasjonene i et svært B-17-bombefly fra andre verdenskrig, men i oppfølgeren er det samarbeid som gjelder.

Det betyr at ulike spillere kan ta på seg ulike roller ombord på bombeflyet. Annonseringen av spillet er av den fargerike typen med rimelig få detaljer, men i tillegg til å kunne være pilot (og co-pilot) kan man blant annet få ansvar for å droppe bomber, være mekaniker og bemanne mitraljøsekanoner.

Man kan også få datahjelp

Totalt kan opp til ti spillere samarbeide i ett enkelt fly. Men datastyrte besetningsmedlemmer skal også være tilgjengelige, så man trenger ikke å være så mange (tilsynelatende kan man også spille alene). Spillet skal være lagd med tanke på VR, men også være spillbart på vanlige skjermer.

I tillegg til det klassiske B-17-bombeflyet får man også bli med på oppdrag i en B-24 Liberator, og begge flyene skal være gjenskapt i sirlig detalj. Tidligere har imidlertid MicroProse-sjef David Lagettie poengtert at det ikke vil være snakk om en superseriøs flysimulator – «vi vil ikke ha en cockpit med over 500 brytere der det tar deg ti minutter å komme opp i lufta,» har han sagt.

Det er ingen lanseringsdato enda, og vi vet heller ikke hvilke plattformer spillet kommer til.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.