Spæll utforsker Neo Geo

Den rådyre nittitallskonsollen skal under lupen!

Neo Geo var en unik konsoll, på den måten at den faktisk ikke startet som en konsoll i det hele tatt. I stedet var den et system for arkademaskiner, ment som et rimeligere og mer fleksibelt alternativ for de som ikke hadde hundrevis av kvadratmeter å putte arkademaskiner i.

Arkadespill i stua

Senere ble systemet også lansert som en konsoll, gjennom en gradvis prosess der den først kun var tilgjengelig for utleie og ment for bedrifter. Selskapet bak systemet, SNK, trodde rett og slett ikke at privatpersoner ville være villige til å betale hva konsollen kostet. Men etter hvert innså de at det faktisk var et marked for den.

Resultatet var at Neo Geo ble en slags luksuskonsoll for de aller mest dedikerte (eller rikeste), som kunne spille spill med arkadekvalitet. Den fikk rikelig med klassikere i årenes løp, riktignok med et kraftig fokus på action- og slåssespill.

I ukens episode av podcasten Spæll har Adrian og Håkon fått med seg Neo Geo-samler Svein Arne Wien Haugerud for å ta et skikkelig dypdykk i Neo Geo-konsollens historie og spillbibliotek. Her kan du høre episoden:

Visste du at det finnes en Neo Geo minikonsoll?

Fotografiet i toppen er tatt av Evan Amos.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.