Airborne Ranger er relansert på Steam og GOG

Prisen er riktignok ganske stiv.

Airborne Ranger er et tidlig taktikk-/snikespill som først debuterte på Commodore 64 i 1987, og som kom til PC året etterpå. Opprinnelig kom spillet fra legendariske MicroProse, men rettighetene har i årenes løp havnet i Ataris hender, og nå har de relansert PC-versjonen av spillet på Steam og GOG.

Løp og skyt.
Løp og skyt.

Taktisk action

Spillet ble en stor suksess i sin tid, blant annet fordi det tok fundamentet fra et actionspill men la inn sniking, smarte fiender og taktikk for å gjøre opplevelsen dypere. Dessuten genereres oppdragene på nytt hver gang du spiller, så du kan ikke følge samme plan hver gang.

Jeg har aldri prøvd Airborne Ranger selv, men det er et av spillene som venter i min episke 4×30 Commodore 64-spill-serie, så med mindre verden har gått under i mellomtiden bør jeg ha litt mer erfaring med spillet på denne tiden neste år. Commodore 64-versjonen er forøvrig et av Tomas Kristiansens ti favorittspill for den plattformen.

For den nye utgivelsen er det snakk om en ren relansering der originalspillet kjører via DOSBox, og generelt skal fungere akkurat som det alltid har gjort. Det er greit nok, men samtidig syntes jeg prisen er rimelig stiv for en slik utgivelse – hele 110 kroner skal Atari ha for det på Steam. Halvparten ville nok vært mer passende, og selv da ville jeg nok ventet til spillet kom på tilbud. På GOG er prisen litt mindre absurd, der er fullpris 99 kroner.

Toppbildet er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.