Spill Dark Forces med en ny spillmotor

The Force Engine har nådd versjon 1.0.

LucasArts skapte noen av nittitallets største spillklassikere, og naturligvis var de også innom førstepersons skytespill. De lagde sin egen avanserte spillmotor, som debuterte med Star Wars: Dark Forces og senere fikk kjørt seg i ville vesten, med Outlaws.

Etter nåtidens standard er selvsagt LucasArts-motoren ganske utdatert, og selv om det finnes tredjepartsmodifikasjoner som kan fikse på noen av særegenhetene (blant annet hva kontrollsystemet angår), kan du nå velge en bedre løsning.

Du trenger ikke moderne oppløsning, The Force Engine støtter klassisk 320x200-format også.
Du trenger ikke moderne oppløsning, The Force Engine støtter klassisk 320×200-format også.

Den heter The Force Engine, og er en helt ny spillmotor bygd opp fra bunnen av for å kjøre de to skytespillene. Den har riktignok ikke ordentlig støtte for Outlaws enda, men nå som den har nådd versjon 1.0 har den fått full støtte for Dark Forces (og modifikasjoner for dette).

Du kan kjøre spillet i moderne oppløsning og skjermformat (med korrekte perspektiver i spillet) og sette opp kontrollene som du ønsker det. I tillegg kan du nå lagre som du vil, med «quicksaves» og det hele (originalen har et sjekkpunktsystem og begrensede liv per brett). Samtidig kan du velge bort alle forbedringene og spille spillet som det var før, bare uten å bruke DOSBox.

Naturligvis må du ha spillet for å spille det, men det er tilgjengelig på Steam og GOG, og i skrivende stund har GOG det på tilbud til under femten kroner. Installasjonen ser ut til å være lett som en plett, som niesen min ville sagt.

Jeg spilte nylig gjennom hele Dark Forces, og anbefaler det varmt.

En kommentar om “Spill Dark Forces med en ny spillmotor”

  1. Spilte igjennom med denne, funker bra nå. Var kult og spille dette igjen!!
    Hoper de «fixer» Darkforces II oxo..

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.