Archer Maclean er død

Skaperen av spill som IK+ ble bare 60 år gammel.

I løpet av jula kom den triste nyheten om at den britiske spillutvikleren Archer Maclean er død, 60 år gammel.

International Karate + på Amiga.
International Karate + på Amiga.

Archer Maclean debuterte som spillutvikler med det anerkjente romskytespillet Dropzone i 1984. Han fulgte opp med International Karate og International Karate +, to spill som var med å gjøre ham til en legendarisk spillutvikler.

På nittitallet skapte han nok en gang bølger med Jimmy White’s Whirlwind Snooker, et spill som var så imponerende at hans neste spill rett og slett fikk bære hans eget navn: Archer Maclean’s Pool. Alle disse spillene ble i stor grad laget av ham selv som soloutvikler; han fikk hjelp til ting som musikk, men sto for resten selv.

Macleans utviklerkarriere fortsatte til totusentallet, der han blant annet ledet utviklingen av Archer Maclean’s Mercury, et hjernetrimspill som var en lanseringstittel for PSP. Han har også blant annet hatt en fast spalte i bladet Retro Gamer.

Du kan lese mer om Archer Macleans tidlige spillutviklerkarriere i vårt tilbakeblikk på IK+.

Toppbildet er hentet fra filmen From Bedrooms to Billions: The Amiga Years.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.