Impossible Mission III er på vei

Offisiell oppfølger … for Commodore 64.

Impossible Mission regnes som en av de store Commodore 64-klassikerne. Dette tidlige plattform-/actionspillet satte oss i lakkskoene til en spion som måtte infiltrere den underjordiske basen til professor Elvin Atombender, en gal kriminell med ønske om å ta over og/eller ødelegge verden. Spillet var blodig vanskelig, men samtidig rettferdig og krevde både gruble- og fingerferdigheter.

Oppfølger i 2023

Nå kommer et nytt spill i serien, også dette for Commodore 64. Og i motsetning til mange slike oppfølgere, er Impossible Mission III et offisielt lisensiert produkt. Utviklingen foregår hos Icon64, en gruppe som har laget en hel rekke moderne Commodore 64-spill, og som vanlig fra den gjengen ser grafikken ganske blankpolert ut allerede. Spillet er imidlertid fortsatt tidlig i utviklingsfasen.

Enn så lenge ser Impossible Mission III imponerende ut, skjønt det gjenstår jo å se hvordan det ender opp sammenlignet med originalen. Spillet får blant annet skyting, og layouten til rommene i basen vil visstnok ikke være matematisk generert som i originalen, så helt trofast blir det ikke.

Psytronik Software skal stå for utgivelsen, og det betyr sannsynligvis både fysisk og digitalt slipp, selv om det neppe kommer på diskett. Det er fordi det rett og slett begynner å bli tomt for 5.20″-disketter, og dermed blir det elektronisk kassett i stedet. Det er mulig å følge utviklingen via programmerer Stuart Colliers Twitter-konto.

Jeg listet forresten opp originale Impossible Mission som en av mine ti Commodore 64-favoritter, og her er noe av det jeg skrev om spillet:

Denne fascinerende kombinasjonen av plattformspill og hjernetrimspill er overraskende intelligent, med smarte utfordringer som virkelig tvinger deg til å planlegge. Impossible Mission er dessuten gøy å spille om og om igjen takket være det vi i dag ville kalle for «roguelite»-elementer der spillet stokker om på både rom og utfordringer hver gang du spiller. Spillet var nok litt for smart for mini-meg, men jeg elsket å utforske det, og det sluttet aldri å fascinere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.