Grisete Commodore 64-spill ute nå

Mange Commodore 64-tilhengere har gledet seg til lanseringen av A Pig Quest.

A Pig Quest er et nytt Commodore 64-spill det har vært knyttet store forventninger til i retromiljøet. Programmerer Antonio Savona har flere snadderspill på samvittigheten, og for dette spillet har han fått med seg Mauricet for å lage lekker, 16-fargers grafikk. Svært mye grafikk, faktisk, for spillet er kun tilgjengelig i «cartridge»-format og den elektroniske kassetten er på 1 MB.

Hvis det kanskje ikke høres så mye ut, må du huske at en standard Commodore 64-diskett har plass til 170 kilobytes på én side, og at et typisk (europeisk) Commodore 64-spill ble laget for å få plass i maskinens 64 kilobyte med internminne uten ekstra innlasting.

Grisemoro?

Spillet følger uansett en gris ved navn Frank Further (ha, ha) som forlater landsbyen sin for å undersøke en hule. Den viser seg å være full av eventyr og farer. Totalt får vi fem ikke-lineære verdener som kan utforskes, hundrevis av ulike fiendetyper og hele 36 forskjellige låter som akkompagnerer det hele.

A Pig Quest er tilgjengelig via digital distribusjon nå. For å spille det på ekte maskinvare trenger du typisk utstyr som Ultimate64-cartridgen, men en fysisk versjon som du bare kan ploppe rett i maskinen er på vei via Protovision. Den digitale utgaven kan også spilles på emulator og TheC64-plattformene. Her er litt video:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.