Er det noen som husker dette spillet?

Ukens cd SPILL-podcast tar for seg en virkelig ukjent perle – DStroy fra 1995.

For ikke så veldig lenge siden hadde vi en morsom fredagsquiz der alle «skjermbildene» var tegnet eller malt av Anette Vik Jøsendal fra podcasten cd SPILL. De fleste bildene viste seg å være grei skuring for våre eminente og opplyste lesere å identifisere, men spesielt ett bilde var … vel, så godt som umulig.

Quiz-bildet.
Quiz-bildet.

Det bildet stammet fra DStroy, en fransk Bomberman-klone fra 1995. DStroy var en favoritt hos både Erik André og Anette, men tydeligvis er det knapt noen andre som hadde spilt det. I ukens episode av cd SPILL skal de derfor opplyse oss (og Sigve, som heller ikke har mye til DStroy-erfaring) om dette finurlige lille indie-spillet.

Siden jeg allerede har beskrevet spillet som en Bomberman-klone skjønner du kanskje grunnkonseptet – man løper rundt i arenaer med ødeleggbare vegger, og sprenger bomber for å lage nye passasjer eller drepe fiendene. Men dette spillet har også samarbeidsmodus og en kampanje med «bosser» og det hele, så utviklerne har kommet opp med noen egne ideer.

Om podcasten frister deg til å prøve DStroy selv, er det mulig å laste ned fra det offisielle nettstedet. Dessuten jobber faktisk utviklerne med en oppfølger! Her kan du høre hele podcasten:

Vi må også ta med at cd SPILL nå har fått seg en Patreon, der du kan støtte dem med en fast sum i måneden. Du finner den her.

Bildene vi har brukt er selvfølgelig tegnet av Anette.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.