Hvor godt tror du et nytt Commodore 64-spill kan selge i 2023?

Det er overraskende mange som liker nye spill for gamle maskiner.

Det er nok ingen som setter seg ned for å lage et Commodore 64-spill i dette tiåret, og tenker at de skal tjene gode penger på bedriften. Men det går faktisk an å selge noen kopier, om spillet ser spennende ut og utviklerne har vært flinke til å markedsføre det til Commodore 64-miljøet i forkant.

Den tyske retrospillutgiveren Protovision gikk nylig ut med de første salgstallene til deres seneste lansering, plattform-eventyret A Pig Quest, og på den første uken spillet var i salg har det solgt over 1500 kopier. Dette inkluderer over 300 fysiske kopier, der resten er digitale salg.

Så … skaperne av A Pig Quest blir nok heller ikke rike av spillet, men de har med dette solgt bedre enn et gjennomsnittlig indie-spill for PC på Steam. Dette var i tillegg tallene etter én uke, så nå er de antakeligvis en god del høyere.

Utgiver Protovision, som har vært aktive siden nittitallet, mener salgstallene er noen av de beste for et Commodore 64-spill i nyere tid, så det ser ikke ut som plattformen har noen nedadgående trend hva popularitet angår. Det er jo gøy for oss retrohoder.

Det hører med til historien at A Pig Quest er en ganske spesiell lansering; de fleste moderne Commodore 64-spill lages for å passe på disketter eller til og med gode, gamle kassetter. Men dette er kun tilgjengelig i cartridge-format, fordi alt det har cirka 1 MB med innhold.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.