Led en gruppe leiesoldater i Jagged Alliance

Denne kultklassikeren fra nittitallet kombinerer strategi og turbasert taktikk.

I Jagged Alliance må du bygge opp og lede en gruppe leiesoldater på ei øy der den lokale floraen har ekstremt verdifulle egenskaper. To fraksjoner kjemper om makten på øya, og du har blitt ansatt av den snille gjengen for å få has på den slemme.

Jagged Alliance. Bilde fra Steam.
Jagged Alliance. Bilde fra Steam.

Stor kampanje

Spillet minnrt litt om de klassiske XCOM-spillene på den måten at det byr på en kombinasjon av strategi og taktikk, med en dose rollespill i miksen. Du må ta strategiske valg på et kart over øya, og gradvis forsøke å ta kontroll over de ulike sektorene den består av. Når du så havner i kamp må du styre soldatene dine direkte via et turbasert system.

Jagged Alliance ble en stor suksess, og spillet endte også opp med oppfølgere. I ukens episode av retrospillpodcasten cd SPILL har Sigve og MrMamen fått med seg Roar Granevang for å diskutere både det første spillet i serien, oppfølgeren/spinoff-spillet Deadly Games og Jagged Alliance 2. Her kan du høre episoden:

Husk at du kan støtte cd SPILL på Patreon. I tillegg blir de med på Tiltcast-arrangementet i mai, i tilfelle du har lyst til å se dem i levende live.

Og hvis du vil ha mer Jagged Alliance, arbeides det i disse dager med Jagged Alliance 3.

Bildet vi har brukt i toppen er tegnet av Anette Vik Jøsendal.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.