The Aching er et grøssereventyr for gammel og ny maskinvare.

Dette nye eventyrspillet trenger en 8086-prosessor på 10 MHz for å kjøre. Men du kan spille det på en ny PC også.

Det er alltid gøy når moderne spillutviklere lager spill i stil med utgivelser fra åtti- og nittitallet, men det gøyeste er når de faktisk sikrer at spillene deres kan kjøres på datidens plattformer. The Aching er et nytt grøssereventyr laget i stil med Sierra-eventyr som King’s Quest, og det kan faktisk kjøres på PC-ene King’s Quest ble laget for i utgangspunktet.

Det vil si at om du har en Tandy 1000 eller en standard PC med 8086-prosessor og 384 kilobytes med RAM, samt 16 fargers EGA eller TGA-grafikk (og mulighet til å overføre spillet til noe denne maskinen kan lese), kan du spille det. Men det er selvsagt også mulig å spille det på maskinen du bruker i det daglige; spillet fungerer helt fint på en moderne PC også.

Nostalgisk.
Nostalgisk.

Gufne eventyr på en annen klode

I The Aching befinner du deg i merkelige og fremmede omgivelser, uten å vite hvordan du kom dit. Du vet heller ikke hvem du er, eller hvor du kom fra. Det eneste hintet du har er en sølvmedaljong som ligger foran føttene dine. Så gjelder det å finne svarene på alt du lurer på, og helst unngå å bli drept i samme slengen (spillet har masse lavoppløst blod og gørr).

Som i King’s Quest styre du figuren din med piltastene, og skriver inn kommandoer med tastaturet.

Sjekk det offisielle nettstedet for mer informasjon, samt lenker til Steam og Itch.io der spillet kan kjøpes (jeg ville kanskje valgt sistnevnte om jeg skulle kjøre spillet på gammel maskinvare, men det er sikkert mulig å hente ut Steam-filene og). Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.