The 7th Guest kommer tilbake som VR-spill

Forhåpentligvis med litt færre blikkbokser enn sist.

The 7th Guest er et spill «alle» som var innom PC-spilling tidlig på nittitallet har et forhold til, om det så bare er at man husker å ha siklet over skjermbildene. Om det egentlig er noen klassiker er et helt annet spørsmål, og selv lander jeg vel på «njei, egentlig ikke» hvis jeg blir spurt.

Åh, er vi her igjen?
Åh, er vi her igjen?

Men nå kommer det i alle fall tilbake, i en helt ny utgave laget fra bunnen av for VR. Dette er imidlertid ikke noen ren nyversjon, da utviklerne i Vertigo Games ser ut til å ha gitt spillet rikelig med nytt innhold og nye mekanismer. Mesteparten av det vi ser i traileren nederst var ikke med i originalspillet i det hele tatt.

Uansett endringer må vi tilbake til herregården til den onde leketøysmakeren Henry Stauf, for å finne ut hva som skjedde med gjestene han inviterte på fest en gang for mange, mange år siden. Dette involverer massevis av gåter som må løses, mens du navigerer deg rundt i (og tilsynelatende også utenfor) herregården.

Nye puslenøtter

Ikke like kornete som sist.
Ikke like kornete som sist.

En av tingene mange har kritisert The 7th Guest for i årenes løp er at puslenøttene omtrent ikke hadde noe som helst med handlingen å gjøre. Dette skal VR-versjonen endre på, med helt nye gåter som har blitt designet for å passe inn i det som skjer ellers i spillet, samtidig som de vil ha gjenkjennelige elementer. Ellers skal de være spesifikt designet for VR.

De ekstremt kornete videosnuttene fra originalen har nå blitt byttet ut med «volumetrisk video», slik at vi kan se skuespillerne i ekte 3D. Vi vil også få møte noen nye bekjentskaper underveis, ifølge utviklerne.

The 7th Guest VR kommer til Meta Quest 2 og PC VR (altså Steam), og skal slippes senere i år. Her er traileren:

Her kan du høre cd SPILL diskutere The 7th Guest, og her er et intervju med produsent Martin Alper.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.