Jakter sjelden Buzz-versjon

Har du en kopi av PSP-spillet Buzz! The Ultimate Music Quiz på norsk?

I forbindelse med saken om at 87% av gamle spill er utilgjengelige dukket denne forespørselen til spillhistorie opp via en Reddit-bruker i går.

I et forsøk på å ta vare på så mange spill som mulig samler flere grupper nå inn kopier av spill som de tilgjengeliggjør via diverse nettsider. En av gruppene er Redump.org. Redump samler, laster opp, dokumenterer og tilbyr diverse informasjon om hver eneste fysiske utgivelse fra alle kjente PC-er og konsoller i historien. En av gruppens samlere, Diego, prøver nå å komplettere samlingen for Skandinavia.

Spillet er fra Sony Playstation og i den populære serien Buzz!

Buzz er spillet som ga deg mulighet til å bli med i en virtuell utgave gameshows, ikke langt unna Askeladden eller Kvitt eller Dobbelt. Det første Buzz!-spillet kom i 2005 til PlayStation 2, og het da Buzz! The Music Quiz. Spillet ble umiddelbart en stor suksess, selv om det innebar at publikum måtte kjøpe med mentometerknapper som alle husker lagde mye krøll når alt skulle pakkes opp og ned av esker og skuffer. Men vi hadde jo så mye bedre tid den gang, at det gjorde ikke så mye.

For Retrogamingpappa var Buzz også flittig brukt på vorspiel før man dro på byen, og man blir vel fort litt mer tålmodig etter en halv kopp sprit med litt solbæraft i, eller?

Mange ulike Buzz!-utgivelser

På grunn av spillets enorme popularitet kom det mange flere spill, og etterhvert kom serien også til PSP og PS3. Spillene ble også oversatt og utgitt på lokale språk, noe som førte til et hav av forskjellige versjoner som Redump.org nå samler inn.

Akkurat nå har deres siste mål til hensikt å sette en gylden slutt på en fantastisk plattform kjent over hele verden: Sony Playstation Portable. I mange år har gruppen sporet opp og jaktet på tusenvis av versjoner fra områder der spill for PSP ble publisert med forskjellige språkversjoner eller variasjoner. Nå er de noen få spill unna å fullføre dumping av de siste diskene som kommer fra Amerika (inkludert USA, Canada og forskjellige land i Latin-Amerika) og diskene som kommer fra Europa, Skandinavia, Russland og Midtøsten, blant andre steder som India.

Derfor trenger Redump.com hjelp til å finne et av de mer obskure spillene som er umulig å spore opp. Det kommer selvfølgelig fra Norge!

Buzz! The Ultimate Music Quiz ble utgitt både for Danmark og Norge, og inkluderer dansk og norsk språk. Utgivelsen er ennå ikke bekreftet, men folkene fra Redump.org forventer at den ble gjort tilgjengelig på en fysisk disk og ikke bare digitalt på Playstation Store (versjonen som bekreftet at denne spesielle utgivelsen eksisterte).

Spillet kan gjenkjennes ved hjelp av serienummeret UCES-01453. Denne koden kan leses på siden av spillets coverpakke. Den er også skrevet på overflaten av UMD-disken.

Har du noen tips eller hint angående dette spillet, ta kontakt direkte med The Video Game Preservation Collective (VGPC), eller bli med på jobben de gjør via denne siden. De har også en discord.

Her kan du se den norske versjonen av spillet (toppbildet brukt i artikkelen er hentet fra denne videoen):

Og helt til slutt:
Redump.org støtter ikke piratkopiering eller fremmer deling av ROM-er. Brukerne der sørger for at de originale dataene som er dumpet fra disse diskene, forblir tilgjengelige for publikum.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.