Quake II har fått nyversjon

Ryktene var sanne, Quake II har fått en kraftig oppgradert utgave.

Noen på internettene(tm) ville ha det til at id Software kom til å slippe en nyversjon av Quake II i forbindelse med årets QuakeCon-arrangement. For en gangs skyld hadde de helt rett, for nå er den ute, på PC og konsoll.

Nyversjonen er laget i samarbeid med Nightdive Studios, som bruker å gjøre en ganske god jobb med ting som dette (i alle fall om vi ser bort fra Blade Runner).

Samme spill som før, bare mer fancy.
Samme spill som før, bare mer fancy.

Stor pakke

Innholdsmessig får du Quake II-kampanjen, oppdragspakkene The Reckoning og Ground Zero, innholdet fra Nintendo 64-eksklusive Quake II 64 og faktisk en også helt ny episode laget av MachineGames (som vanligvis styrer med nye Wolfenstein-spill).

Ellers loves vi grafiske oppgraderinger i fleng, forbedringer i selve spillet (inkludert tidligere kuttet innhold), mulighet til å spille flerspiller lokalt via delt skjerm eller via nettet (samarbeid, «deathmatch», «team deathmatch» og «capture the flag») og muligheten til å legge inn KI-styrte fiender i flerspiller.

Du kan lese detaljert informasjon om hva som er nytt hos id Softwares overherrer i Bethesda (som selv eies av Microsoft).

Du finner nyutgaven på PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5 og Nintendo Switch. Tidligere Quake II-eiere har automatisk fått den gratis (på Steam, GOG og Microsoft Store – at du eier «big box»-versjonen er belønning i seg selv, og ikke noe som hjelper deg nå). For oss andre koster den en hundrelapp, eller et Game Pass-medlemskap.

Jeg kan jo også påpeke at den gamle versjonen fortsatt er tilgjengelig på PC, enten du er en tidligere eier eller kjøper nyversjonen. Men den selges ikke lenger som et eget produkt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.