Blade Runner-nyversjonen er endelig lansert

Kultklassikeren fra Westwood Studios har fått nytt liv.

Mars 2020 var en måned som snudde Norge (og store deler av verden) på hodet, så det er ikke så rart hvis du har glemt at det også var i løpet av den måneden Night Dive Studios annonserte at de jobbet med en nyversjon av Westwood Studios’ klassiske cyberpunk-eventyr Blade Runner.

Spillet skulle etter planen slippes senere i 2020, men … vel, bedre sent enn aldri. I dag dukket det opp på diverse distribusjonsplattformer på PC, samt Switch, PlayStation og Xbox. Du finner alle butikklenkene på Twitter.

Blade Runner har også action.
Blade Runner har også action.

Basert på filmen

Blade Runner er basert på filmen ved samme navn (fra 1982), og følger politietterforskeren Ray McCoy. Hans jobb er å spore opp androider som har gjort opprør mot systemet de er en del av. Disse ser ut og oppfører seg omtrent nøyaktig som mennesker, så da blir jo spørsmålet etter hvert om de egentlig er så forskjellige fra mennesker og hvordan det er riktig å behandle dem.

Spillet skilter med en unik historiestruktur der du stilles overfor moralske dilemmaer og tar valg som påvirker handlingen videre. I tillegg vil enkelte aspekter av handlingen bestemmes dynamisk av datamaskinen. Underveis får du utforske over 100 miljøer, inkludert flere fra filmen, og treffe over 70 figurer. Flere skuespillere fra filmen er med, og det samme er låter fra filmens kjente lydspor.

Nyversjonen skal være en trofast restaurering, der man har rekonstruert de originale videofilene, som nå spilles i høyere oppløsning og med 60 bilder i sekundet (i stedet for 15). I tillegg har spillet fått diverse forbedringer som skal gjøre det lettere å spille, og få hjelp om du sitter fast.

Oppdatering: Det virker dessverre som denne versjonen av spillet er skikkelig dårlig. Brukeranmeldelsene er for det meste negative, og PC Gamer har en sak om noen av spillets problemer.

Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.