Freddi Fisk og Humongous Entertainment

Hør hva Monkey Island-skaperen fant på etter at han forlot LucasArts, i ukens cd SPILL.

Etter mange år som spillskaper hos det legendariske utviklerstudioet LucasArts valgte hovedmannen bak Monkey Island-serien å forlate selskapet etter at Monkey Island 2 var ferdigutviklet. Men han forlot ikke spillindustrien; i stedet grunnla han og en annen LucasArts-veteran, Shelley Day, spillstudioet Humongous Entertainment.

Det første Freddy Fish-spillet.
Det første Freddy Fish-spillet.

Eventyrspill for barn

Med Humongous Entertainment startet Gilbert å lage pek-og-klikk-eventyr myntet for et yngre publikum, og de skapte flere kjente serier som blant annet ble utgitt på norsk. En av disse er Freddi Fish, eller Freddi Fisk som serien heter her til lands, og i dagens episode av podcasten cd SPILL får vi et dypdykk i det fargerike undervannseventyret.

I tillegg får vi høre mer om Humongous Entertainment.

Vanligvis består cd SPILL av den dynamiske duoen MrMamen og Sigve, men sistnevnte er sabla opptatt for tiden, og dermed har MrMamen fått med seg en vikar for dagens episode. Dette er tidligere gjest Alexander Espeseth. Her kan du høre episoden:

Bildet i toppen er tegnet avb Anette Jøsendal.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.