Det kommer et nytt Delta Force

Men det er «free to play», og ser mest ut som en Battlefield-klone.

Delta Force fra 1998 var en herlig frisk opplevelse. Et taktisk førstepersons skytespill der vi fikk snike oss gjennom store, åpne landskaper og helst burde ta ut fienden på såpass lang avstand at de så ut som knott på skjermen (før du zoomet inn med kikkertsiktet, i alle fall). Vi fikk total bevegelsesfrihet, og frihet til å løse oppdragene som vi ville.

Da Delta Force: Black Hawk Down kom i 2003 hadde utvikler og utgiver NovaLogic funnet ut at i stedet for å bygge videre på det som gjorde de tidligere spillene i serien unike, skulle de lage en slags klone av Medal of Honor og Counter Strike, med en tungt skriptet enspillerkampanje og lagbasert flerspiller i klaustrofobiske bymiljøer. Meh.

Nå kommer serien tilbake

Nå som Delta Force-serien gjenopplives, er det selvsagt ikke de første spillene utviklerne har hentet inspirasjon fra, men Black Hawk Down. I tillegg blander de inn elementer fra den ikke supervellykkede Battlefield-klonen Joint Operations, et spill som på en måte også var en del av Delta Force-serien.

For all del, det er mye kult i traileren under. Dette er et spill som vil gi oss både i pose og sekk, med en Black Hawk Down-inspirert kampanje, en taktikkfokusert flerspillermodus og en modus der alt bare går helt bananas som i Battlefield-spillene. Det eneste det ikke gjør, er å levere noe som ligner på det ordentlige Delta Force-spillet.

Spillet er selvsagt «free to play» og kan kun spilles over nettet. Hovedutvikleren ser ut til å være en divisjon av kinesiske Tencent som heter Timi Studios, og som primært har laget mobilspill i de siste årene. Jaja. Heldigvis kan du fortsatt kjøpe de gamle spillene på GOG og Steam. Du kan også høre podcasten cd SPILL mimre om Delta Force her.

Nye Delta Force kommer til PC, mobil og konsoll neste år. Du kan lese om det hos IGN, og sjekke det offisielle nettstedet om du skulle ha lyst (der kan du blant annet finne ut at det har en spillbar figur som kaller seg Bee Colony). Det har også en eX-Twitter-konto der vi finner ut at diverse innholdsskapere jeg ikke har hørt om har blitt invitert til å teste det. Her er den ferske traileren:

Forresten, du husker kanskje at THQ Nordic kjøpte alle rettighetene til serien (samt de andre spillene fra NovaLogic, inkludert Comanche) i 2016. Det ser ut som de fortsatt eier rettighetene til de gamle spillene i serien, men har tydeligvis gitt den fra seg for fremtiden, ettersom traileren er helt fri for THQ Nordic-logoer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.