Er dette det beste Final Fantasy-spillet?

Spæll tar for seg Final Fantasy VI i ukens podcast-episode.

Podcasten Spæll vender tilbake til Final Fantasy-serien for dagens episode, der de tar for seg Final Fantasy VI. Dette spillet kom opprinnelig ut for SNES i 1994 – skjønt ikke i Europa. Her måtte vi vente på PlayStation-versjonen som debuterte i 1999, og kom til vår del av verden i 2002. Bare åtte år etter debuten – det var sikkert knallgøy å være europeisk JRPG-fan på nittitallet.

På tide med et dypdykk

Final Fantasy VI var det siste spillet i serien som bruker håndpiksellert 2D-grafikk, og regnes ofte som et av de beste spillene i serien. Det er også favoritten til Adrian fra podcasten Spæll, så det var vel på høy tid med en episode om spillet.

Adrian og Håkon (som for spiller Pixel Remaster-versjonen for tiden) har fått med seg Karsten Solheim fra The Casual Anime Podcast og Christer Runde fra NerdCast for å ta en ordentlig gjennomgang av klassikeren. Som vanlig kommer de inn på alt fra selve utviklingen til hvordan spillet holder seg i dag. Det er mye å snakke om, og episoden varer i nærmere 2,5 timer.

Her hører du den:

Toppbildet er laget ved hjelp av materiale fra Mobygames.

2 kommentarer om “Er dette det beste Final Fantasy-spillet?”

  1. Helt uenig.
    Hvis jeg skulle beskrivet Final Fantasy 1-6 i et nøtteskall ville det vært denne videoen
    . https://youtu.be/10qV_trdonw?feature=shared har spilt de i 9 år og de er sykt kjedelige spill. Tror grunnen er at det du ser på er så uffattelig kjedelig. (Jeg antar å se på en malt vegg som tørker i 10 timer) er alternativ måte å beskrive min opplevelse på. Men hovedsaklig grunnen at det er kjedelig etter min mening er «Du ser ut som små folk som sloss mot realistisk kunstverk». Og du har veldig lite animasjoner, og designet føles mer ut som om dverger sloss mot høye folk.
    Du bare blir så uffattelig kjedet av å se på de veldig late animasjonene om og om igjen. «Fienden blinker og du wacker en stav frem og tilbake» bare sykt kjedelig. Og 3D Remaken av FF3 og FF4 er enda verre der de føler å gi den samme opplevelsen men bare i 3D. Hvis du vil spille bedre gamle RPG spill, her er en liste (Mother 1-3, Ultima serien, Phantasy Star 1-4, Shining Force SEGA, Dragon Quest serien), altså jeg vil heller ikke se meg selv å forestille meg som en kul karakter enn skuffelsen som FF1-FF6 ga meg. Men disse er kule spill som jeg anbefaler!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.