Fullskala Amiga-replika på vei

Pluss nye minimaskiner, fra folkene bak TheC64 og TheA500.

Retro Games har vært ganske stille etter lanseringen av minikonsollen TheA500. Den fikk riktignok noen sårt trengte oppdateringer i etterkant av lanseringen, men det britiske selskapet har ikke sagt mye om planene for fremtiden. Nå har de laget en video som viser veikartet videre.

THEA500 Mini, med mus, håndkontroller og banan. Bilde: Retrogamingpappa.
THEA500 Mini, med mus, håndkontroller og banan. Bilde: Retrogamingpappa.

Her begynner de med å fortelle at de vil lansere en stor produktoppdatering før året er omme. De spesifiserer ikke om dette er for TheA500-serien eller TheC64-serien (eller begge deler), men med tanke på at TheA500 fortsatt har en del å gå på med tanke på kompatibilitet med ulike spill regner vi med at det i alle fall kommer noe for den.

Så forteller de at de i løpet av første kvartal 2024 vil lansere en ny minikonsoll. Hvilken maskin denne er basert på røper de ikke; det kan for eksempel være en oppgradert TheA500 fokusert på en senere Amiga-modell – CD32? – eller det kan være noe helt annet. ZX Spectrum Mini?

Neste steg er et nytt tilbehør som skal lanseres i det tredje kvartalet. Det er fristende å tippe at dette er en ny joystick som vil fungere på alle systemene deres, siden TheA500 i utgangspunktet bruker gamepad noe som ikke er så veldig passende og også ødelegger litt for hvordan enkelte spill fungerer.

«Games must be legally obtained.» Jau. :)
«Games must be legally obtained.» Jau. :)

Så kommer det som kanskje havner under juletreet hos ganske mange Amiga-tilhengere neste år – en fullskala Amiga-replika i fjerde kvartal 2024. Skal vi tippe at de kjører søte lille Amiga 600 som basis for denne? En Amiga 500 under TV-en gir deg i alle fall ikke plass til så mye annet. Og ja, i likhet med TheC64 skal denne få et fungerende tastatur.

Til sist hevder de å ha to minikonsoller på gang i 2025, men hva dette er sies det ikke noe om. De påpeker forøvrig at når de bruker ordet «konsoll» er det bare en praktisk måte å beskrive deres produkter på, og at det ikke trenger å bety at maskinene var konsoller i utgangspunktet.

Jeg hører til dem som er litt skuffet over TheA500 Mini, blant annet fordi den (fortsatt) sliter med å kjøre mye av det jeg har lyst til å spille på den skikkelig. Så hvor giret jeg er på en fullskala-modell avhenger litt av hva som skjer videre med TheA500 Mini. Men det er jo godt å se at Retro Games ikke har glemt Amiga-plattformen.

Du kan forresten fortsatt vinne en TheA500 Mini i Retrogamingpappas NM i Amiga-spill-konkurranse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.