Retrogamingpappa presenterer NM i Amiga-spill

Bli med å stemme på de beste Amiga-spillene noensinne, og få sjansen til å vinne en TheA500 Mini!

Hva er det beste Amiga-spillet noensinne? Dette spørsmålet har skapt konflikt, krangling og av og til også intelligent diskusjon helt siden den gangen da verden kun hadde 16 farger, og Amiga 1000 bare sa «drit i dette» og ga oss 4097 av dem.

Nå er tiden kommet for å endelig finne et svar på spørsmålet. Og det skal vi klare helt uten vold. I stedet bruker vi noe som kalles en «avstemning». Eller, rettere sagt, ganske mange slike. I en serie artikler som vil publiseres i løpet av den neste tiden her på Spillhistorie.no vil to og to spill møtes til dyst, der det er deres stemmer som avgjør hvilke som går videre.

Så følger vi fotballcup-prinsippet, der vinnerne møter vinnerne i påfølgende runder, og vi til slutt sitter igjen med én seierherre som for all fremtid skal være kjent som tidenes beste Amiga-spill.

Det er Retrogamingpappa som står for hele sulamitten. For hver avstemning vil han teste hvert av spillene og skrive noen fullstendig objektive og grundig faktasjekkede ord om dem, gjerne ispedd kommentarer fra dere lesere underveis.

Husk å fylle ut skjema i bunn for å være med på trekning av en THEA500.

Retrogamingpappa (også kalt RGP eller RGP1) har ikke veldig mye tid til overs, men når han først har bestemt seg for noe, så får han det av og til til… På en måte… Dette er på ingen måte tatt et dypdykk i spillene, heller en overfladisk og fordomsfull rask recap av det Retrogamingpappa tror han husker fra spillene. Årsaken til at han dykker ned i dette grumsete vannet av gamle minner er et forsøk på å glemme dagens mas og fjas, og at han har tilnærmet null minutter egentid i løpet av en kalendermåned. Tiden tilgjengelig til å gjøre reasearch er også minimert til ca en time hver kveld. Dette har tatt tid.

Denne kåringen er hans forsøk på å finne frem de gode minnene om da han bestemte hva tiden skulle brukes til, og de tidene foran en god gammeldags tykktv i en litt sliten kjellerstue som inneholdt cirka 30 tomme 1,5 liters flasker med rød Cola-logo på. Der han selv bestemte hva som skulle skje i den lille fantasiverdenen som ble drevet av musikken fra diskettstasjonene til den trofaste Amiga 500.

Reglene er enkle: 64 lag, cupoppsett, og hver “kamp” består av to spill (det kan nok bli flere i enkelte runder) som går i duell. Vinner blir kåret på ved hjelp av en avstemning. Husk å stemme med hjertet da en del av disse spillene trives best i hodet.

Spillene vil bli spilt på THEA500 Mini, en Amiga 1200 med WHLoad, eller på PC ved bruk av Amiga Forever.

Påstander som blir kastet ut er sjeldent eller aldri faktasjekket. Men det er jo også slik i dagens mediebilde, så sånn sett følger jo Retrogamingpappa med i tiden. Nok en gang en presisering: Dette er ikke et forsøk på en grundig anmeldelse av alle spill, mer en kjærlig realitetsorientering.

Kamp Lag 1 Lag 2 Link
1 Kick Off 2 Sensible World of Soccer Klikk her!
2 Shufflepuck Café TV Sports Basketball Klikk her!
3 Police Quest  Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards Klikk her!
4 Championship Manager 93 The Manager Klikk her!
5 Legend of Robin Hood, The: Conquests of the Longbow Covert Action Klikk her!
6 Speedball 2: Brutal Deluxe World Championship Boxing Manager Klikk her!
7 Sid Meier’s Pirates! Centurion: Defender of Rome Klikk her!
8 Escape from Colditz Alien Breed: Tower Assault Klikk her!
9 Wings Wings of Fury Klikk her!
10 Defender of the Crown Stardust Klikk her!
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64

Takk også til Lemon Amiga som har vært en stor kilde til inspirasjon.

Må absolutt også anbefale Amiga Forever, da dette ble brukt til å ta de fleste skjermbildene. Veldig bra program og en fin måte å emulere Amiga på PC. Retrogamingpappa kjøpte dette for flere år siden, men har egentlig ikke tatt det i bruk før nå (som så veldig mye annet som er anskaffet). Her er det mulig å ta snapshots underveis, som du kan bruke som savegames, og du kan pause spillene dine på en sikrere måte når som helst.

Ønsker du å bidra?

Du kan legge inn en appell for din favoritt i skjemaet nederst.

Eller om du ønsker å bidra med en anmeldelse av et spill, enten til konkurransen eller ellers, ta kontakt på kontakt(at)spillhistorie.no eller via Discord 

Dersom ditt forslag til hva som er det beste Amiga-spillet noensinne vinner hele cupen, blir du med i trekning av en helt ok Amiga-emulator i miniatyr. Den har forresten Retrogamingpappa testet her: Lost Dutchman Mine på THEA500

Fin eske. Bilde: Retrogamingpappa.

Trykk på linken for å bli med i trekningen. Premien er sponset av Soco bedrifts (r)e-idrettslag. Norges grønneste Bedrifts (r)e-idrettslag.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: