TrackMania feirer 20 år

De originale spillmiljøene vender tilbake (på en måte).

Tiden flyr, og det er nå 20 år siden det absurd vanedannende racingspillet TrackMania debuterte på markedet. Riktignok ikke her til lands, for dette var før digital distribusjon og det da uavhengige utviklerstudioet Nadeo klarte ikke å få lokket til seg noen nordisk distributør før i 2004, da spillet allerede hadde blitt en slags undergrunnshit.

TrackMania var ikke perfekt. Denne blokken var et aldri moro å støte på.
Skjermbilde fra den originale utgaven av TrackMania.

Men takket være en nedlastbar demo ble mange av oss hektet her til lands også, og jeg fikk overtalt redaktøren hos Gamer.no til å få fatt i en anmelderkopi fra den britiske utgiveren Digital Jesters. Min anmeldelse av TrackMania endte opp som en av våre best leste saker, og ble til og med sitert på boksen av den nordiske TrackMania-versjonen når den til slutt ble lansert.

Mer mimring finner du i mitt tilbakeblikk på TrackMania, som sikkert også feirer et slags jubileum snart. Men naturligvis lar ikke nå Ubisoft-eide Nadeo anledningen gå upåaktet hen, og feirer TrackManias 20-årsdag med noe de kaller Original Trilogy for «free to play»-utgaven av TrackMania de fokuserer på for tiden.

Dette er i praksis tre ekspansjoner med innhold basert på de tre originale TrackMania-miljøene, Snow, Rally og Desert. Snow er ute nå, og lar deg kjøre en kopi av den originale pickupen på femten nye baner. 100 nye byggeblokker er også inkludert, inkludert blokker som baserer seg på Snow-miljøets gamle berg-og-dalbaneunderlag.

Her er en trailer:

Les også:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.