13-åring har «fullført» Tetris på NES

Han er dermed det første mennesket (vi vet om) som har klart bragden.

Tetris på NES er et typisk evighetsspill. Det har ingen slutt, men på ett eller annet tidspunkt blir det for vanskelig for selv den beste spilleren i verden, og skjermen fylles opp av brikker. Eller, det er i teorien. I virkeligheten er det faktisk mulig å fullføre, ettersom det er et eksempel på et spill med en «kill screen» som krasjer hele greia om du kommer langt nok.

Kun blitt knekt av en datamaskin

Frem til nå har ingen mennesker klart det mesterstykket. I alle fall ingen vi vet om – og siden man er helt avhengig av teknikker utviklet i moderne tid for å i det hele tatt komme i nærheten, er det ekstremt usannsynlig at det sitter en eller annen ukjent Tetris-mester der ute. Men spillet ble overvunnet av en kunstig intelligens for cirka to år siden.

Nå har imidlertid en 13-åring som kaller seg Blue Scuti på nettet lykkes i å knekke Tetris. Bragden tok 38 minutter, og helt på slutten trodde han at han hadde misset sjansen til å vinne da han gjorde en liten feil da spillet begynte å gå helt absurd raskt og brikkene begynte å balle på seg, men så kom gjennombruddet og spillet låste seg.

I samme slengen satte han verdensrekord for totalscore, nivå nådd og linjer rensket totalt.

Du kan se det hele i videoen under. Om ikke annet bør du få med deg reaksjonen når han «vinner» – da bør du hoppe til 0:38 i opptaket. Du kan lese mer hos 404 Media.

Les historien om Tetris her.
En forklaring på konseptet «kill screen» finner du blant annet i vårt tilbakeblikk på arkadespillet Dig Dug, skjønt Tetris-versjonen er litt annerledes da spillet bare låser seg midt under spillingen.

2 kommentarer om “13-åring har «fullført» Tetris på NES”

  1. «siden man er helt avhengig av teknikker utviklet i moderne tid for å i det hele tatt komme i nærheten»

    Hvilke teknikker er det?

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.