Ørjan Karlsson forteller om teksteventyr og knuste joysticker

Hør forfatter Ørjan Karlsson avsløre sin mørke fortid som joystickdreper i årets første Nerdatorium.

Forfatteren Ørjan Nordhus Karlsson er kjent for sine spennings- og krimromaner, og bøkene hans handler om alt fra slaget om Narvik til gufne mordgåter på Kjerringøy. I årets første episode av podcasten Nerdatorium blir vi bedre kjent med Karlsson, og som vanlig er det et ekstra fokus på hans forhold til spill.

Zork på Commodore 64.
Zork på Commodore 64.

Det startet med Commodore 64

Det som begynner å bli en slags fellesnevner for svært mange av Nerdatoriums gjester er at de har en fortid med Commodore 64. For Karlssons del var dette den første datamaskinen han hadde, og det er fristende å trekke en liten linje fra da han var hektet på teksteventyr som The Hobbit og Zork på åttitallet til dagens virke som forfatter.

Men han spilte også arkadespill (Fort Apocalypse nevnes blant annet), og da hadde det en tendens til å gå hardt for seg med joysticken når ting ikke gikk helt på skinner.

Karlsson er fortsatt glad i å spille, helst på PC med mus og tastatur, men også på Xbox. Dette og mye mer får dere høre om i podcast-episoden, som dere finner her:

For ordens skyld: Min elskede Competition Pro ble ødelagt ved en annen anledning – jeg er ikke psykopat nok til å knuse kunst for Spillhistorie-bildenes skyld.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.