LeChuck tar hevn i Monkey Island 2

cd SPILL tar for seg den legendariske piratoppfølgeren.

Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge regnes av noen som det beste spillet i hele serien, og dermed havner det automatisk i diskusjonen når nittitallets (og kanskje tidenes) beste eventyrspill skal kåres. Det er med andre ord på høy tid at podcasten cd SPILL tar et lite dypdykk i denne klassikeren.

For å yte rettferdighet til dette pek-og-klikk-eventyret fra LucasArts, har Sigve og MrMamen fått med seg et par gjester: Den norske spillskaperen Mattis Folkestad – mannen bak Milkmaid of the Milky Way og Embracelet – og Alexander Espeseth, som har en mastergrad relatert til dette spillet.

Før du aktiverer lyttemaskineriet kan det forøvrig være på sin plass at jeg gir deg en liten «spoileradvarsel». Monkey Island 2 er et spill med en noe spesiell avslutning, som det er vanskelig å komme unna. Etter en halvtimes tid vil denne røpes, men det blir nok en advarsel i episoden også. Ellers diskuteres blant annet nyversjonen.

Oversikt over episoden:

(00:39) Velkommen til cd SPILL
(02:13) Velkommen til våre gjester
(03:20) Alexander Espeseth

(05:48) Mattis Folkestad
https://machineboy.com
Milkmaid of the Milky Way
Embracelet
(11:49) Kommentarer fra forrige episode
(18:00) Dagens spill: Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge
(19:37) Tech Specs
(22:12) Minner om første møte med MI2
(25:31) Oppsummering av Secret of Monkey Island
(28:53) Hva går spillet ut på?
(31:21) Spoiler av hele MI2
(40:32) Litt mer om MI2
(41:46) Musikken og iMuse
(52:32) Grafikken
(56:32) Special Edition
(01:02:06) Grafisk retning
(01:04:56) Gåter
(01:15:51) Humoren
(01:17:11) Utviklingshistorien
(01:20:41) Kommentarer fra sosiale medier
(01:26:12) Har det holdt seg?
(01:29:46) Oppfølgere
(01:33:22) Finnes det noe tilsvarende idag?
(01:39:33) Neste episode

Toppbildet er det Anette Jøsendal som har laget.

3 kommentarer om “LeChuck tar hevn i Monkey Island 2”

  1. Det soleklart beste Monkey Island-spillet, til tross for hva gærningene i Amiga-NM mener. Mørkere, bedre historie, flere og bedre gåter og det ser fantastisk ut. Ja, slutten kan man diskutere i det uendelige, men jeg er en av de som synes den er interessant. Den ble mindre interessant i kontekst av det nyeste Monkey Island-spillet, men jeg velger å ignorere akkurat den biten.

    Svar
  2. Måtte høre bittelitt på podcasten nå, og tilsvarende spill i dag er helt klart Nelly Cootalot: The Fowl Fleet, selv om det minner mest om det første Monkey Island-spillet. Anbefales.

    Svar
  3. Makeløst bra spill og tilsvarende bra episode. Når jeg hører podcaster om favorittspill, sitter ofte igjen med følelsen av at viktige ting ble utelatt – det var ikke tilfellet her, applaus! Eneste trekk for at Sigve hevder at «Fate of Atlantis» hadde mer logiske gåter og mindre eventyrspill-isk prøving og feiling. Der var de nok like gode/dårlige hehe. Godt jobba, cd SPILL!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.