Atari har relansert flere klassikere

Spill som Gunship 2000, Hardball, Lightspeed, Weird Dreams og Flight of the Intruder. Men ikke helt uten problemer.

Atari eier rettighetene til mange spill, ikke bare de de selv har gitt ut i årenes løp (dagens Atari har strengt tatt også røttene sine i franske Infogrames, så «de selv» er kanskje feil ord å bruke). For ikke veldig lenge siden kjøpte de dessuten over 100 nye retrospillrettigheter, blant annet fra utgiveren Accolade.

Nå har de lansert et lite lass med klassikere på Steam og GOG. Her er det så vidt jeg kan se kun snakk om at spillene har blitt klargjort for å kjøre på dagens operativsystemer, uten andre endringer. Det ser dessuten kun ut til å være PC-versjonene vi får, selv i tilfeller der disse ikke nødvendigvis var de beste. Vi får ta dem i tur og orden:

  • Gunship og Gunship 2000 – To helikoptersimulatorer opprinnelig laget og utgitt av MicroProse (som på sin side visstnok jobber med et nytt Gunship-spill). Dissse ble godt mottatt i sin tid, Gunship var en slager på Commodore 64 og Gunship 2000 ble en hit på PC og Amiga. Se nederst for en lei detalj om denne tittelen!
  • Hardball og Hardball 2 – To baseballspill fra Accolade. Mange mener Hardball var det beste baseballspillet på Commodore 64. Men igjen er det PC-versjonene vi får, noe som er litt trist i Hardballs tilfelle, da det bruker fire-fargers CGA-grafikk på den plattformen. Lydene er sikkert også grusomme.
  • Lightspeed – Interessant kombinasjon av romsimulator og rollespill fra MicroProse. Jeg husker dette spillet fra «reklameskjermen» som kom da jeg avsluttet Civilization fra samme utgiver.
  • Weird Dreams – Merkverdig actioneventyr utviklet av et studio som kalte seg Best Ever Games og utgitt av RainBird. Finn veien gjennom fire surrealistiske drømmer for å redde livet ditt.
  • Zapper: One Wicked Cricket – Mens de andre spillene er fra åtti- og nittitallet, er dette fra 2002. Fargerikt actionspill tilsynelatende inspirert av Frogger, opprinnelig utgitt av Blitz Games.
  • Flight of the Intruder – Kampflysimulator fra Rowan Software. Merkelig nok er dette kun ute på GOG, ikke Steam. Enn så lenge, i alle fall.

I stedet for å lenke til alle spillene lenker jeg til nyhetsoppdateringen hos GOG og Ataris katalogside på Steam.

Dessverre er det et problem med Gunship 2000. I stedet for å skaffe til veie en original kopi og overføre denne, har Atari-gjengen tydeligvis kun lastet ned en versjon fra et Abandonware-nettsted og relansert den, og dette er ikke den siste utgaven av spillet. Den ser også ut til å være ødelagt, og krasjer ifølge brukere blant annet på briefing-skjermen. Manual-basert kopibeskyttelse ser også ut til å være med på kjøpet, uten de nødvendige dokumentene i pakken. Så … :-/

Vi får håpe Atari fikser dette. Gunship 2000 er en genuin klassiker, som fortjener bedre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.