Fredagsquiz: Hvor kommer disse manualene fra?

Retrogamingpappa trenger hjelp med identifiseringen.

En fryktelig ulykke har skjedd i furtebua til Retrogamingpappa. Av ukjente årsaker ligger alle spillene strødd rundt over alt, og Retrogamingpappa trenger hjelp til å finne ut hvilke manualer hører til hvilket spill. Kan du hjelpe?

Regler og praktisk info:

 • Svarene postes i forumtråden, men ikke i dag. Dette for å gi så mange som mulig tid til å prøve seg.
 • Vi gjentar: Ikke post spilltitler i forumtråden før midnatt!
 • Men post gjerne en tilbakemelding om hvor mange spill du kjenner igjen før den tid.
 • Fasiten kommer også i forumtråden, etter hvert som spillene identifiseres.
 • Du står fritt til å identifisere spillene ved hjelp av googling og andre hjelpemidler, men ikke bruk «reverse image search» eller tilsvarende.

Her er bildene:

Bilde 1:

Bilde 2:

Bilde 3:

Bilde 4:

Bilde 5:

Bilde 6:

Bilde 7:

 

Bilde 8:

Bilde 9:

Bilde 10:

Bilde 11:

Det er lov å google seg frem til svar ved hjelp av informasjon fra bildene, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Fasiten blir nok etter hvert klar i kommentarfeltet.

Vil du ha flere utfordringer? Her finner du alle fredagsquizene vi har publisert!

15 kommentarer om “Fredagsquiz: Hvor kommer disse manualene fra?”

 1. Bare en 100% sikker, det er nr 5.
  nr 11 er jeg nesten sikker på.
  nr 9 har jeg 2-3 alternativer på som jeg tror kan være riktig.

  Svar
 2. 2: Impossible Mission 2
  3: Rainbow Islands
  5: Dune 2
  11: The Secret of Monkey Island

  Det er de jeg har uten å google

  Svar
 3. 2: Impossible Mission 2
  3: Rainbow Islands
  5: Dune 2
  8: Carrier Command
  10: Leather Goddesses of Phobos
  11: The Secret of Monkey Island

  Ganske imponert at dere i det hele tatt har tatt noen fler enn nr 5. Spesielt imponert at du gikk for Impossible Mission 2 og ikke originalen. Dette blir kanskje også den første fredagsquizzen der vi ikke får svar på alle :D

  Svar
  • Jeg lagde en fotballspill quiz for noen år tilbake (i 2020) hvor jeg tror 5-6 av spillene ble identifisert,så det finnes quiz’er her som ikke har blitt helt besvart.

   Uansett, morsom quiz ide 👍

   Svar
  • Manualen der snakker om å ta opp toner for å sette sammen en sekvens, som er ganske spesifikt Impossible Mission 2. I det første skulle man sette sammen deler av nøkkelkort. ;)

   Svar
 4. Jeg viste nr 5 var dune 2 og var 95% sikker på at 11 var monkey island.

  Nr 9 er jo en flight sim ser det ut som og man kan lese om både allierte og tyske fly i manualen. Så en mulighet kan være Secret Weapons of the Luftwaffe.

  Svar
 5. Bilde nr 6. Etter å ha googlet litt så ser det ut til at teksten nederst på siden er fra boken «the Great Gatsby» Uten at jeg egentlig er noe nærmere å finne ut hvilket spill det kan være.

  Ser ikke ut til å egentlig være noen spill basert direkte på boka, kanskje bortsett fra et angivelig ikke utgitt nes spill som het The great gatsby som egentlig var et japansk spill med navnet: Doki Doki Toshokan: Gatsby no Monogatari, som aldri ble utgitt men som det likevel har dukket opp noen versjoner av. Eller noe i den duren. Så regner med tekstutdraget er nettop det, en henvisning til noe i et spill om noe annet….

  Svar
 6. Uten å bruke Google klarer jeg 8 og 11. Manualen til Carrier Command ble distribuert i skolegården som flere tykke bunker med kopierte og sammenstiftede ark (takk til Torgeir sin far som hadde originalspillet og kopimaskin på kontoret!). Arkene ble kopiert på nytt og nytt, med stadig voksende lag av notater og uthevelser som gjorde det vanskelig å lese for stakkarene som fikk en ‘sen» kopi. Fant den lefsa i en bod nylig. Monkey Island til Amiga har jeg fortsatt originalt, og husker godt det avsnittet som er på bildet.
  Jeg hadde som mange andre sjeldent manualer til spill, men nå er det gøyalt å laste ned scans av manualer til gamle spill når jeg fyrer de opp. Får ofte en aha-opplevelse om hvordan spillene jeg ikke forsto egentlig fungerer. ‘Hæ, finnes det en meny inni spillet ved å bruke tastaturet’ etc…

  Svar
 7. Bare nr 5 som var opplagt for meg. Tenkte nr 1 måtte være noe fotballsaker, og litt googling leder meg til Sensible World of Soccer?

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.